Viikko alkaa sateisena ja tuulisena, aurinkoisiakin päiviä on luvassa – sunnuntain suurimmat sademäärät Pohjois-Pohjanmaalla

Viikko alkaa sateisena ja tuulisena, aurinkoisiakin päiviä on luvassa – sunnuntain suurimmat sademäärät Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun seudun yli kulkenut ukkosrintama on sunnuntai-iltaan mennessä siirtynyt Lappiin. Pohjois-Pohjanmaalla on mitattu sunnuntaina Suomen suurimmat sademäärät: Kaukovainion mittausasemalla 19,6 millilitraa, Pudasjärvellä 20,2 millilitraa.

Mereltä saapuu Oulun seudulle yön aikana uusia sadekuuroja, joissa piilee myös ukkosen mahdollisuus. Kuurot jäänevät paikallisiksi.

Maanantaiaamu on harmaa ja sateinen, mutta päivän aikana taivas alkaa selkeytyä. Illalla sateiden todennäköisyys pienenee. Lämpötila kipuaa noin 18 asteeseen, pilviverhon repeillessä jopa 20 asteeseen.

Tiistain sää on epävakainen, ja sadekuurojen seassa voi olla auringon pilkahduksiakin. Sadekuuroissa on ukkosen mahdollisuus ja tuuli voi olla puuskaista. Kuurojen välissä lämpötila nousee noin 20 asteeseen.

Keskiviikko vaikuttaa päivystävän meteorologin mukaan viikon aurinkoisimmalta päivältä. Oulun pohjois- ja itäpuolella voi olla sadekuuroja, mutta yleisilme on poutainen ja aurinkoinen. Lämpötila nousee 20 asteeseen tai jonkin verran sen yli.

Torstaina Oulun seudun ylle palaa matalapaine, mistä seuraa epävakaisuutta ja sateita. Sade voi olla myös jatkuvampaa, kuin aikaisempina päivinä. Saderintama pysyttelee torstain Oulun yllä, ja lämpötila nousee ylimmillään 18 asteeseen.

Perjantaina saderintama siirtyy itään päin ja viimeistään iltaa kohden sää muuttuu poutaiseksi. Lämpötila nousee noin 22 asteeseen.

Viikonlopun sään ennustettavuus on heikko. Meteorologin mukaan se on kuitenkin todennäköisesti samankaltainen kuin viikolla, eli epävakainen, mahdollisesti sateinen mutta lämmin.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *