Nothingin uuden budjettipuhelimen näkyvimmät innovaatiot löytyvät sen kekseliäästä kuoresta

Britanniasta ponnistava Android-puhelinten valmistaja Nothing on julkaissut CMF-alamerkkinsä kautta uuden CMF Phone 1 -puhelimen. Ideana on ollut tuoda markkinoille halpa mutta laadukas älypuhelin, ja Nothing näyttää onnistuneen asiassa.

CMF Phone 1 on herättänyt maailmalla kiinnostusta irrotettavan takakuorensa ja ostettavien lisäosiensa vuoksi.

Kuori on The Vergen mukaan oletuksena musta. Sen voi kuitenkin vaihtaa oranssiin, tummansiniseen tai vaaleanvihreään kuoreen. Vaihtokuoret maksavat 35 dollaria kappaleelta. Kuoret ovat puhelimessa kiinni ruuveilla, mutta niiden ja puhelimen mukana tulee myös pienikokoinen ruuvimeisseli.

Kuorten irrottaminen vaatii hieman voimaa, ja The Vergen Allison Johnson kertoo murtaneensa kynnen sormestaan näin tehdessään. Irrottamisen haastavuus voi tosin olla vain hyvästä, sillä kuori todellakin on puhelimen ainoa suoja ulkomaailmaa vastaan.

LUE MYÖS:

Takakuoren oikeassa alanurkassa on pyöreä nappula. Se ei itsessään tee mitään, vaan suojaa kohtaa, johon lisäosat kiinnitetään.

Lisäosia on kolme erilaista, ja ne ovat kaikki kirkkaan oransseja.

Lompakko sopii esimerkiksi pankki- ja luottokorttien kuljettamiseen, ja se sisältää magneetin. The Vergen mukaan puhelimen saa sen avulla helposti kiinni esimerkiksi Applen Magsafe-latausasemaan. Tosin langatonta latausta CMF Phone 1 ei tue.

Nappulaan saa kantonauhan, jonka voi pujottaa esimerkiksi kaulaan. Kolmas vaihtoehto on tukijalka, jonka voi taittaa puhelinta vasten. Lompakon ollessa kiinnitettynä voi kiinnittää samanaikaisesti joko nauhan tai tukijalan.

Puhelimen sisuksissa piilee peräti 5000 milliampeeritunnin akku. Radio Times -lehti arvioi sen riittävän kahdeksi vuorokaudeksi ilman latausta.

Suorittimena puhelimessa on keskitasoa edustava MediaTek Dimensity 7300, jossa on muistia 16 gigatavua. Puhelin on myös varustettu Nothingin RAM Booster -tekniikalla, jonka yhtiö lupailee auttavan ram-muistin tehokäytössä.

Näyttö on 6,67-tuumainen amoled-näyttö, jonka kirkkaus on 2000 nitiä ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Takaa löytyy 50 megapikselin ja edestä 16 megapikselin kamera.

Nothingin verkkosivuilla puhelimen euroalueen hinnaksi mainitaan halvimmillaan 199 euroa, jos tyytyy 128 gigatavun tallennustilaan. 256 gigatavun tallennustilalla hinta nousee 269 euroon.

Budjettiluokassa jostain on tietysti jouduttu säästämään.

Eräs esimerkki tästä on se, ettei Phone 1 tue nfc-yhteyttä. Irrotettavan takaosan huomioon ottaen ei myöskään yllättäne, että laite ei ole vesitiivis, vaan kestää vain satunnaisia roiskeita.

Kuoren irrottamisen suhteellisesta helppoudesta huolimatta puhelimen akku ei myöskään ole vaihdettavissa.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *