Lukijalta | Hollolan kunnantalo Hälvälään

Lukijalta | Hollolan kunnantalo Hälvälään

Hollolaan ollaan ilmeisen vakavissaan puuhaamassa niin sanottua Hollola-taloa, joka olisi kymmenkerroksinen pilvenpiirtäjä. Talo olisi vuokratalo, josta kunta vuokraisi toimistotilaa viranhaltijoitaan varten. Varmaankin ne huoneet sijaitsevat ylimmissä kerroksissa. Pilvenpiirtäjä rakennettaisiin puretulle tontille, keskelle Salpakangasta.

On inhimillistä, että kunnan politbyroo uskoo hankkeeseen ja haluaa Hollolaan oman monumenttinsa vanhan virastotalon tilalle. Se on käyttökiellossa ja joudutaan purkamaan joka tapauksessa jossain vaiheessa.

Pientä pintaremonttia vain tarvittaisiin ja pöydät läppäreitä varten.

Kunta ei tarvitse Hollola-taloa. Vaikka rakennus olisikin näyttävän näköinen, niin se ei millään tavoin kasvattaisi kunnan elinvoimaa eikä vetovoimaa. Vuokralaisten löytäminen 20 euron neliöhinnalla olisi hyvin vaikeaa, sillä Hollola on muuttotappiokunta. Kunnan olisi keskitettävä voimansa elinkeinoalueiden hankkimiseen, niiden markkinointiin ja rakentamiseen.

Hollolan kunta omistaa neljän kilometrin päässä kuntakeskuksesta terveen kivirakennuksen, Hälvälän koulun. Koulutoiminta on siellä lopetettu, mutta rakennus soveltuisi hyvin viranhaltijoiden käyttöön. Pientä pintaremonttia vain tarvittaisiin ja pöydät läppäreitä varten.

Ei enää tarvita perinteisiä virastotaloja, eikä niiden tarvitse sijaita keskuskadun varrella. Monet viranhaltijatkin asuvat Hollolan ulkopuolella ja tekevät paljon etätyötä. Hälvälän entisestä koulusta saataisiin kuntaan edullisesti uusi ”kunnantalo”.

Kirjoittaja on hollolalainen.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *