Sijoituskästin Kevin van Dessel kertoo parhaan saamansa rahaneuvon ja paljastaa, mihin käyttäisi nyt 1000 euroa

6.7.202412:00

Mihin käyttäisit nyt 1000 euroa?

”Olen huomannut, että oman osaamisen kehittäminen korreloi sen kanssa, miten hyvin menee taloudellisesti. Käyttäisin 1000 euroa omiin taloustaitoihini tai itseni kehittämiseen yrittäjänä. Ostelisin varmaan kirjoja. Olen päässyt viime aikoina lukemisen makuun.”

Kolme taloutesi kulmakiveä?

”Ensimmäisenä tulee mieleen yrittäminen. En näe itseäni perinteisissä päivätöissä. Ensinnäkin yrittäminen tuo vapautta elämään. Onnistuessaan yrittäjänä voi myös tehdä paljon rahaa.”

”Toinen on ehdottomasti sijoittaminen. Kun rahaa tekee, niin rahaa pitää myös säästää ja pistää poikimaan. Kolmas on kuitenkin hyvällä fiiliksellä tuhlaaminen. Jos ei voi käyttää rahaa itselleen tärkeisiin asioihin, miksi ylipäätään käyttää paljon aikaa ja energiaa rahan hankkimiseen. Hyvällä mielellä rahan tuhlaaminen järjen sallimissa rajoissa tuo iloa elämään.”

Mikä on pahin rahamokasi?

”Katselin juuri Nordnet-tiliäni, jossa näkyy, milloin olen ostanut Teslaa ja milloin olen myynyt Teslaa. Sen jälkeen näkyy valtava, ylöspäin menevä seinä, kun se yli kymmenkertaistuu. Se on ehkä ollut ärsyttävin virhe, että myin Teslat ennen kuin ne alkoivat raketoimaan.”

Mikä on paras taloudellinen päätöksesi?

”Tämä on helppo kysymys. Se on ylivoimaisesti Sijoituskästin perustaminen.”

Millainen rahankäyttäjä olet?

”Olen määrätietoinen rahankäyttäjä. En välttämättä kutsuisi itseäni pihiksi, ennemminkin valikoivaksi. Moni käyttää paljon rahaa esimerkiksi vaatteisiin pysähtymättä miettimään, ovatko ne itselle oikeasti tärkeitä asioita. Ja sitten kääntöpuolena monet kokevat huonoa omatuntoa siitä, että käyttävät paljon rahaa asioihin, jotka ovat heille oikeasti siistejä ja tärkeitä. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa merkkivaatteet enkä ylipäätään käytä paljon rahaa vaatteisiin, mutta sitten taas ruokaan voin käyttää paljonkin rahaa, koska se tuo minulle iloa. Se on minulle hyvin käytettyä rahaa.”

Paras saamasi rahaneuvo?

”Yksi aika klassinen ja monen suusta kuulemani neuvo tulee mieleen: Ei saa antaa mopon lähteä käsistä, jos rahaa tulee jonain päivänä vähän enemmän. Ei ole niin suurta palkkaa, että et saisi sitä poltettua pois, riippumatta onko palkkasi 2000 vai 50 000 euroa kuussa.”

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *