Elokuvat ja striimaus vetävät pelistudioita edelleen puoleensa – Nyt valkokankaalle

Ruotsalaisen Mojang-studion kehittämä ja julkaisema Minecraft ylitti viime lokakuussa 300 miljoonan myydyn pelin rajan. Vuonna 2009 aloitettu ja 2011 julkaistu Minecraft on ylivoimaisesti maailman eniten myyty peli, ja sitä pelaa yli sata miljoonaa pelaajaa joka kuukausi.

Minecraft on menestynyt suunnilleen kaikilla mittareilla. Kuvaavaa on, että Microsoft osti Mojangin 2,5 miljardilla dollarilla vuonna 2014, vaikka studiolla oli käytännössä vain yksi merkittävä julkaisu.

Suosiostaan huolimatta Minecraft on silti vain yksi peli, ja videopelaajat ovat vain yksi osa viihteen markkinoita. Lisäksi pelialan kasvu on useiden arvioiden mukaan hidastumassa.

On kuitenkin paljon myös ihmisiä, jotka eivät itse pelaa Minecraftia, mutta joita peli ja sen ympärillä vellova ilmiö kiinnostavat silti.

Juuri heihin Mojang aikoo uutistoimisto Bloombergin mukaan nyt panostaa.

Eräs osa Mojangin suunnitelmia videopelialan ulkopuolelle levittäytymisessä on Minecraft-elokuva. Legendary Pictures -studion tuottama ja Jared Hessin ohjaama elokuva on näillä näkymin tulossa ensi-iltaan huhtikuussa 2025.

Elokuvan lisäksi Minecraftista on suunnitteilla Netflix-animaatiosarja.

Mojangin suunnitelmat eivät ole tyystin ennennäkemättömiä, vaan muut pelistudiot ovat viime vuosina turvautuneet samaan.

Esimerkiksi Nintendo suunnittelee paraikaa täyspitkää The Legend of Zelda -peleihin perustuvaa elokuvaa Super Mario Bros -elokuvan menestyksen innoittamana. Sony puolestaan muunsi The Last of Us -pelisarjan onnistuneesti televisiosarjaksi.

Bloombergin mukaan elokuva- ja sarjaprojektien lisäksi Mojangilla tutkitaan mahdollisuuksia kumppanuussopimuksiin muun muassa opetuksessa ja sosiaalisen median sisällöntuotannossa.

Peli ei nytkään ole Mojangin ainoa Minecraft-aiheinen tulonlähde.

Studio saa tuloja myös oheistuotteista kuten vaatteista, pehmoleluista ja kourapeleistä. Niiden yhteenlaskettujen voittojen määrä on viimeisen kahden vuoden aikana kaksinkertaistunut.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *