Sivullinen loukkaantui Kiimingissä yritettyään estää rattijuoppoa lähtemästä liikenteeseen – poliisikoiraakin tarvittiin

Sivullinen loukkaantui Kiimingissä yritettyään estää rattijuoppoa lähtemästä liikenteeseen – poliisikoiraakin tarvittiin

Sivullinen henkilö loukkaantui yöllä Oulun Kiimingissä yritettyään estää tuhdissa humalassa olevaa kuljettajaa lähtemästä ajamaan.

Poliisi sai ensin kolmen aikaan yöllä ilmoituksen onnettomuudesta, jossa auto on osunut tolppaan.

Paikalla selvisi, että sivullinen oli yrittänyt estää päihtynyttä lähtemästä autolla ja loukkaantunut rytäkässä lievästi. Kuljettaja oli tämän jälkeen kiihdyttänyt autolla ojan kautta ja rysäyttänyt lopuksi tolppaan.

Kuski pakeni törmäyspaikalta jalan. Poliisi käytti koiraa apuna hänen jäljittämisessään, ja epäilty saatiin kiinni hetken kuluttua. Hän puhalsi alkometriin yli 2,8 promillen lukemat.

Autoa ajanutta epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja lievästä pahoinpitelystä.

Aiemmin torstai-iltana kello 21.50 aikaan poliisipartio mittasi Pohjantiellä Ritaharjussa pohjoisen suunnasta ajaneelle autoilijalle satasen alueella nopeutta 145 km/h.

Pysäytyksen jälkeen kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Hän päätyi epäillyksi liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Huumeissa ajanut kuski jäi kiinni myös keskiyön tienoilla Kuusamontiellä Laanilan kohdalla. Pysäytetyn henkilöauton kuljettaja oli käyttänyt myös alkoholia. Alkometriin hän puhalsi tasan yhden promillen sekä antoi positiivisen näytteen huumepikatestissä.

Kuskia epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, kertoo poliisi.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *