Oneplus-faneille kiinnostavia tietoja: tällaisia ovat uudet Nord 4 ja Pad

Oneplus on julkistanut liudan uusia tuotteitaan. Merkittävin niistä lienee Oneplus Nord 4 -älypuhelin, mutta myös tabletti Oneplus Pad 2 kiinnostaa varmasti monia.

Eräänä Nord 4:n erikoisuutena Oneplus nostaa tiedotteessaan esille sen metallisen ulkokuoren. Kyseessä on ainoa 5g-verkkoa hyödyntävä metallirakenteinen älypuhelin. Laitteen saa kolmessa eri värissä, jotka ovat tummanharmaa, hopea ja kaksisävyinen vihreä.

Puhelimen sisältä löytyy järjestelmäpiirinä Qualcomm Snapdragon 7+ gen 3. Oneplus ilmoittaa tiedotteessaan, että siinä on normaaliin Snapdragon 7:ään verrattuna 65 prosenttia tehokkaampi suoritin ja 130 prosenttia tehokkaampi grafiikkasuoritin.

Muistia on mallista riippuen 12 tai 16 gigatavua ja tallennustilaa 256 tai 512 gigatavua.

Akun kapasiteetti on Nord 4:ssä 5 500 milliampeerituntia eli aiempia malleja enemmän. Sadan watin Supervooc-latauksella sen voi ladata täyteen alle puolessa tunnissa. Akun pitäisi myös säilyttää alkuperäinen kapasiteettinsa tyypillisiä akkuja pidempään.

Usean muun kehittäjän tavoin myös Oneplus tuo puhelimeensa tekoälyä, tosin vasta myöhemmin julkaistavan ohjelmistopäivityksen myötä.

Päivityksen jälkeen Nord 4:llä voi esimerkiksi poistaa otetuista kuvista yksityiskohtia tai kopioida niitä kahden kuvan välillä. Työssä tai opinnoissa taas voi olla hyötyä toiminnosta, jonka avulla pitkän ääninauhoitteen voi helposti muuttaa kirjalliseksi yhteenvedoksi.

Päivityslupauksen osalta Oneplus lupaa Nord 4:n saavan neljä suurta Android-järjestelmäpäivitystä ja kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. Laitteen suositushinnaksi mainitaan sen muistin määrästä riippuen 500–600 euroa.

Lisää tehoa. Oneplus Pad on päivittynyt toiseen sukupolveen saaden esimerkiksi lisää tehoa.

Oneplus Pad 2 on Nord 4:n tavoin saamassa myöhemmässä päivityksessä tekoälyominaisuuksia, jotka ovat Oneplussan tiedotteen perusteella samat kuin puhelimessa. Laite on varustettu Snapdragon 8 gen 3 -järjestelmäpiirillä ja 12 gigatavun muistilla.

Pad 2:n ruutu on 12,1-tuumainen ja resoluutioltaan 3000 × 2120 pikseliä. Ohjelmisto voi vaihdella tabletin virkistystaajuutta 30 ja 144 hertsin välillä tarpeen mukaan. Laitteessa on kuusi kaiutinta, ja sille on myönnetty hi-res-sertifikaatti.

Nord 4:n tapaan myös Pad 2 tukee Supervooc-latausta, tosin vain 67-wattisena. 9 510 milliampeeritunnin akun täyteen lataamiseen menee sillä rapiat 80 minuuttia.

Pad 2 on tulossa myyntiin vain harmaana 549 euron hintaan. Sen mukana saa lisämaksua vastaan myös erillisen näppäimistön sekä kosketusnäyttökynän. Näppäimistön suositushinta on 149 euroa ja kynän puolestaan 99 euroa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *