Syyttäjän mukaan veljekset vakoilivat vuosia Venäjän ja GRU:n hyväksi

Syyttäjän mukaan veljekset vakoilivat vuosia Venäjän ja GRU:n hyväksi



Ruotsissa Tukholmassa on alkanut tänään pääkäsittely oikeudenkäynnissä, jossa kahta veljestä syytetään vakoilusta Venäjän hyväksi. Juttua on jo etukäteen kuvattu yhdeksi Ruotsin suurimmista vakoilujutuista.

Molempia veljeksiä syytetään törkeästä vakoilusta vuosien 2011–2021 välillä, syytteessä todetaan.

Veljeksistä vanhempi työskenteli useissa Ruotsin keskeisissä turvallisuuselimissä, muun muassa turvallisuuspoliisi Säpossa. Syyttäjän mukaan veljekset hankkivat tietoja viranomaisilta ja luovuttivat niitä Venäjälle ja sen sotilastiedustelupalvelu GRU:lle.

Oikeudenkäynti on pääasiassa salattu medialta ja yleisöltä, sillä siinä käsitellään muun muassa kriittisiä Ruotsin puolustusvoimiin liittyviä asioita. Uutistoimisto TT:n mukaan medialle julkinen osuus kesti vain noin puolisen tuntia. Aftonbladetin mukaan oikeussali on tarkastettu muun muassa salakuuntelulaitteiden varalta.

Viime vuonna vangitut veljekset on pidetty toisistaan erillään, ja he näkevät nyt toisensa ensimmäistä kertaa vangitsemisen jälkeen, Aftonbladet kertoo. Paikalla on myös useita vanhemman veljen entisiä työtovereita Säposta.

Molemmat veljekset kiistivät syyllisyytensä oikeudenkäynnin aluksi ja sen, että olisivat olleet tekemisissä vieraiden maiden tiedustelupalveluiden kanssa.

Lue lisää:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyttajan-mukaan-veljekset-vakoilivat-vuosia-venajan-ja-gru-n-hyvaksi-mahdollisesti-ruotsin-pahin-vakoilutapaus-tahan-mennessa/8578926#gs.j4o2hy

Tilaa MTV Uutisten Youtube-kanava!

Uutisia suorana aamusta iltaan:
https://www.mtv.fi/uutiset

Seuraa MTV Uutisia myös muissa somekanavissa:
Facebook: https://www.facebook.com/mtv3uutiset/
Instagram: https://www.instagram.com/mtvuutiset
Twitter: https://twitter.com/MTVUutiset

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *