20 000 euroa kuukaudessa hammaslääkärinä #yleuutiset

20 000 euroa kuukaudessa hammaslääkärinä #yleuutiset

Kiinnostaisiko 20 000 euron palkkio kuukaudessa?

Vuokrahammaslääkärit saattavat saada tällä hetkellä suuria summia, koska tekijöitä ei millään riitä tyhjäämään jonoja varsinkaan monella pienellä paikkakunnalla.

Hammaslääkärit voivat vuokratyöfirmojen kautta pitkälti itse sanella, millä hinnalla he suostuvat työskentelemään. Summat nousevat käytännössä pääministerin palkkion tasolle: Petteri Orpo saa pääministerinä noin 18 500 euroa kuukaudessa.

Vuokrahammaslääkäri voi työskennellä joko työsuhteisena tai ammatinharjoittajana. Työsuhteessa vuokrahammaslääkäri saa palkkaa. Työnantajan kautta palkasta vähennetään esimerkiksi tulovero sekä työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksut.

Ammatinharjoittajalle taas maksetaan palkkio, josta hän itse maksaa esimerkiksi tuloveroa ja yrittäjän eläkevakuutusmaksun. Tällä videolla puhutaan yksinkertaisuuden vuoksi palkkioista.

Moni Ylelle asiaa kommentoinut alalla työskentelevä tai alalle opiskeleva on sanonut, että vuokrahammaslääkärinä toimiminen houkuttaa, koska palkkaa saa enemmän ja vähemmällä vaivalla.

Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa tilanne on sekä alueen johtavan ylihammaslääkärin että vuokratyöfirmojen mukaan kestämätön: veronmaksajien rahaa palaa valtavasti, eikä potilasturvallisuus ole taattu. Varsinaisen vuokrahammaslääkärin palkkion lisäksi hyvinvointialueet maksavat myös vuokratyöfirman pyytämän välityspalkkion.

Hoitotakuun enimmäisajat eivät päde silloin, kun potilaalle on määritelty yksilöllinen tutkimus- tai hoitoväli. Lisäksi neuvolatoimintaan sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat määräaikaistarkastukset toimivat oman lainsäädäntönsä mukaan.

#hammaslääkäri #hampaat #terveys #raha #uutiset #yleuutiset

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *