Pientaloasukkaiden biojätteen lajitteluvelvoite astuu voimaan Kiertokaaren alueella

Pientaloasukkaiden biojätteen lajitteluvelvoite astuu voimaan Kiertokaaren alueella

Vaikka määräaika on umpeutumassa, jätehuoltoyhtiö Kiertokaaren biojätteen erilliskeräykseen voi yhä liittyä.

Vaikka määräaika on umpeutumassa, jätehuoltoyhtiö Kiertokaaren biojätteen erilliskeräykseen voi yhä liittyä.

Kuva: Emilia Laakkonen

Biojätteen lajitteluvelvoite astuu voimaan pientaloissa perjantaista alkaen jätehuoltoyhtiö Kiertokaaren toimialueella. Biojätteet tulee lajitella Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Pudasjärvellä ja Oulussa.

Vaikka määräaika on umpeutumassa, jätehuoltoyhtiö Kiertokaaren biojätteen erilliskeräykseen voi yhä liittyä määräpäivän jälkeen. Ilmoitus liittymisestä tulisi tehdä pikimmiten.

– Otamme jatkuvasti vastaan biojätteen erilliskeräyksen ilmoituksia. Määräajassa tehdyt ilmoitukset jouhevoittavat kuitenkin biojäteastioiden toimituksia ja jäteajojen reitityksiä, Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälä kommentoi tiedotteessa.

Hän arvioi, että osalta biojätteen lajitteluvelvoitteeseen kuuluvilta asukkailta puuttuu biojätteen keräysilmoitus.

Kiertokaaren toimialueella biojätteen lajitteluvelvoitteen voi täyttää joko tilaamalla biojätteille keräyksen tai kompostoimalla. Biojätteen keräykseen liittymisestä ilmoitetaan Kiertokaarelle, kun taas kompostoinnista tehdään ilmoitus paikalliselle jätehuoltoviranomaiselle.

Määräajan jälkeen Kiertokaari lähestyy niitä kiinteistön haltijoita, jotka kuuluvat lajitteluvelvoitteen piiriin, mutta eivät ole valinneet biojätteen lajitteluratkaisua.

Vuoden alusta Kiertokaarelta on tilattu noin 8 100 biojäteastiaa. Kesän aikana jätehuoltoyhtiö on toimitettanut yli 5000 astiaa. Niitä toimitetaan alueittain.

Pyörälän mukaan määräajassa tilatut jäteastiat toimitetaan asiakkaille viimeistään elokuun puoliväliin mennessä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *