Oulun musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa on luvassa keväällä monipuolinen musiikkikattaus – oululainen Rällä nousee RioLiven lavalle helmikuussa

Oulun musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa on luvassa keväällä monipuolinen musiikkikattaus – oululainen Rällä nousee RioLiven lavalle helmikuussa

Oululaisessa Rällä-yhtyeessä soittavat Osmo Hakosalo, Erja Pätsi ja Anne-Mari Kanniainen.

Oululaisessa Rällä-yhtyeessä soittavat Osmo Hakosalo, Erja Pätsi ja Anne-Mari Kanniainen.

Kuva: Avi Meir

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotinen Jazz & Etno -konserttisarja tuo kuultavaksi kevätkaudellaan 25.1.–24.5.2023 taas monipuolisen kattauksen jazzia ja kansanmusiikkia sekä kotimaasta että ulkomailta. Konsertit järjestetään aiempaan tapaan Oulun Hallituskadulla sijaitsevassa tapahtumapaikassa RioLivessä.

Yksi kevään konserttisarjassa kuulluista kokoonpanoista on oululainen kansanmusiikkiyhtye Rällä, joka esiintyy Rion lavalla helmikuussa. Kolmisen vuotta toimineen yhtyeen muodostaa kolmikko, johon kuuluvat Osmo Hakosalo, viulu, Erja Pätsi, viulu ja Anne-Mari Kanniainen, harmonikka.

Rällän tekemisessä yksi keskeinen arvo on kulttuurin saavutettavuus. Yhtye onkin ehtinyt viedä musisointiaan myös niille kuulijoille, joille konsertteihin saapuminen ei ole helppoa. Osa tätä toimintaa on Taidetta kaikille -apurahan turvin toteutettava konserttikiertue hoivakoteihin.

Tuoreen trion musiikki on juurevaa ja svengaavaa arktisen arjen sävyistä nousevaa kansanmusiikkia. Kesällä 2021 Tanssikone-esikoisalbuminsa julkaissut yhtye esittää helmikuun konsertissaan pääasiassa perinnekappaleita pohjoisesta Suomesta, mutta on setissä mukana myös muutamia kansanmusiikkihittejä muualta Suomesta.

Esiintyessään yhtyen soiton keskiössä on muusikoiden välinen kommunikaatio, jolloin sovitukset syntyvät usein spontaanisti hetkessä.

Rouheista folk-rockin sävyistä herkempään jazziin

Kevään OMJ Jazz & Etno -konsertit polkaisee käyntiin tammikuussa lavalle nouseva modernia jazzia, maanläheistä americanaa ja rouheita folk-rockin sävyjä yhdistelevä Olli Hirvonen Trio. Tulevan kevään konserttisarjassa päästään kuulemaan myös hiljaisuutta kumpuava Barlast ja herkkää jazzia soittava Joonas Tuuri Quartet.

Lisäksi maaliskuun konsertissa kaksi tämän päivän merkittävimpää jazzmusiikin suunnannäyttäjää kohtaa kaksi nuoremman polven taituria. Silloin amerikkalaiskitaristi Kurt Rosenwinkel ja kanadalaislähtöinen jazzsaksofonisti Seamus Blake esiintyvät yhdessä Manhattan School of Musicin kasvattien Kaisa Mäensivun ja Joe Perin kanssa.

Kevätpuolen konsertit päättää toukokuussa esiintyvä Jukka Linkola Tentet -kokoonpano, jonka levy Rumba Liberte ilmestyy myös ensi keväänä. Kymmenhenkinen yhtye on yksi eurooppalaisen jazzin kärkikokoonpanoista.

OMJ Jazz & Etno -konserttisarjan taiteellisena johtajana toimii saksofonisti Jukka Perko.

Fakta

OMJ Jazz & Etno kevät 2023

Ke 25.1.2023, Olli Hirvonen Trio, klo 19 RioLive

Ke 22.2.2023, Rällä, klo 19 RioLive

Ke 1.3.2023, Rosenvinkel Blake Mäensivu Peri, klo 19 RioLive

Ke 19.4.2023, Barlast, klo 19 RioLive

To 11.5.2023, Joonas Tuuri Quartet, klo 19 RioLive

Ke 24.5.2023, Jukka Linkola Tentet, klo 19 RioLive

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *