Applelta luvassa erikoinen ominaisuus, joka hävittää elementtejä verkkosivuilta

Lähestyvän syksyn myötä Apple on paljastamassa uuden iPhone-sukupolven rinnalla päivitetyn käyttöjärjestelmänsä.

IOS 18-, iPadOS 18- ja macOS Sequoia ovat jo beetatestaajien näpisteltävänä, ja pinnan alta on paljastunut eräs herkullinen ominaisuus mainoksiin kyllästyneelle verkossa surffailijalle.

Kyseessä on Distraction Control -ominaisuus, jonka avulla Safarin käyttäjä pystyy siistimään selaimesta häiritseviä elementtejä.

LUE MYÖS:

Työkalun avulla sivustolta on mahdollista pyyhkiä ärsyttäviä mainoksia, ruudulle pomppaavia ilmoituksia ja muuta häiritsevää tauhkaa.

Kyseessä ei suoranaisesti ole mainoksenestotyökalu, vaan mainos piilotetaan vain väliaikaisesti katsojalta. Lisäksi työkalun käyttöönotto on The Vergen mukaan aavistuksen työlästä valikon kautta, esimerkiksi nopeakäyttöinen ele voisi olla käyttökelpoisempi ratkaisu.

Hauskana yksityiskohtana ruudulta katoavat elementit hajoavat pieniksi murusiksi, jotka tämän jälkeen pyyhkiytyvät pois ruudulta.

Visuaalinen lisuke tuo mieleen Marvelin Avengers: Infinity War -leffan, jossa pahiksena nähty Thanos napsautti sormiaan ja sai puolet maailmankaikkeuden elävistä olennoista muuttumaan kertaheitolla ilmaan pöllähtäviksi pölypilviksi.

Alla olevalla videolla Mac Rumours esittelee ominaisuutta Youtube-videollaan.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *