Elokapina syyttää poliisia väkivallasta #yleuutiset

Elokapina syyttää poliisia väkivallasta #yleuutiset

Elokapina syyttää poliisia poliisiväkivallasta.

Ympäristöjärjestö Elokapina arvostelee poliisin puuttuneen perjantaiseen mielenosoitukseen Helsingissä kovin ottein. Järjestö kertoo keskeyttäneensä mielenosoituksen, koska sen jatkamista ei pidetty poliisin toiminnan takia turvallisena.

Helsingin poliisi antoi asiasta sunnuntaina illalla tiedotteen, jonka mukaan mielenosoittajat vaaransivat toiminnallaan oman, muiden tienkäyttäjien ja poliisien turvallisuuden.

Poliisi oli etukäteen ilmoittanut mielenosoituksen järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita. Pienet ryhmät yrittivät kuitenkin katkaista liikennettä keskellä Länsiväylää ja Porkkalankadun varrella.

Poliisi aikoo jatkaa esitutkintaansa, jossa se epäilee useaa perjantain Elokapinan mielenosoittajaa virkamiehen vastustamisesta.

Poliisi kertoo myös arvioivansa omaa toimintaansa.

Käynnissä on tällä hetkellä esitutkinta myös koskien poliisin toimintaa Elokapinan mielenosoituksessa 11. kesäkuuta. Silloin poliisi tönäisi mielenosoittajan maahan Elokapinan järjestämässä mielenosoituksessa Kaisaniemenkadulla.

Alustava rikosnimike tutkinnassa on pahoinpitely. Epäiltynä on yksi poliisi.

Poliisin voimankäyttöä Elokapinan mielenosoituksissa on tutkittu vuonna 2020, jolloin poliisi käytti kaasusumutetta mielenosoittajiin, jotka eivät suostuneet poistumaan ajoradalta. Valtakunnansyyttäjä aloitti selvityksen, rikkoiko poliisi virkavelvollisuuttaan mielenosoituksessa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä nosti syytteet seitsemää poliisia vastaan heidän toiminnastaan, mutta syytettyjä ei tuomittu pahoinpitelyistä. Sumutteen käytöstä päättänyt tilanteen yleisjohtajana toiminut poliisi sai rangaistuksena päiväsakkoja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

#yleuutiset #uutiset #poliisi #elokapina

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *