Pariisin kisojen ampumaurheilukeskus tuli Naton lentotukikohdan tilalle – ranskalaisampujat kaivoivat kuvetta radan rakentamiseksi

Pariisin kisojen ampumaurheilukeskus tuli Naton lentotukikohdan tilalle – ranskalaisampujat kaivoivat kuvetta radan rakentamiseksi

Pariisin olympialaisten ampumaurheilun sijoitukset ratkotaan puolustusliitto Naton entiseen lentotukikohtaan rakennetussa ampumaurheilukeskuksessa. Chateauroux’sta on matkaa Pariisiin noin 270 kilometriä, joten olympiakaupungin hyörinä on ampumaurheilijoiden maailmasta kaukana.

Kolmen suomalaisampujan joukkueesta ensimmäisenä aloittaa kivääriampuja Aleksi Leppä, jonka mukaan ampujille on tarjolla ihanteelliset kisaolot.

– Ranskan ampumaurheiluliitto keräsi jäsenmaksujen ohessa muutaman vuoden ajan vapaaehtoisia 20 euron maksuja. Liitto sai sillä tavalla kerättyä miljoonia euroja keskuksen rakentamiseen. Chateauroux’ssa on tilaa järjestää, Leppä kertoi aiemmin kesällä Ampumaurheiluliiton mediapäivässä.

Sunnuntaina ilmakiväärin alkukilpailulla kisarupeamansa aloittava Leppä palauttaa kivääriammunnan suomalaisten olympialajiksi 12 vuoden tauon jälkeen. Lontoon 2012 kisoissa Marjo Yli-Kiikka tähtäsi pienoiskiväärillä, mutta edelliset suomalaismiehet olympialaisten kiväärilajeissa olivat Pekingissä vuonna 2008 ilmakiväärin olympiapronssia voittanut Henri Häkkinen ja kuudensiin kisoihinsa olympiataipaleensa päättänyt Juha Hirvi. Hirvi voitti olympiahopeaa Sydneyssä vuonna 2000.

Finaalipaikat tavoitteena

Leppä, 29, varmisti olympiapaikkansa sijoittumalla viime elokuussa MM-kisojen 3×20 laukauksen pienoiskiväärikilpailussa kuudenneksi. Tämän vuoden puolella hän on yltänyt useassa kansainvälisessä kilpailussa finaaliin ja tuuletti voittoa huhtikuussa Rio de Janeiron olympiakarsintakilpailussa.

Haminan Ampumaseuraa edustava Leppä ei ole ennen kilpaillut olympiaradoilla, mutta kävi viime vuoden heinäkuussa tutustumassa niihin leirioloissa. Rata voi olla tuulinen, mutta voi olla tyyniäkin päiviä.

– Olympialaisissa tavoite on ampua kahdeksan parhaan finaaliin. Sitten kisa alkaa taas nollilta, joten voi mennä vaikka päätyyn asti, osaamiseensa luottava Leppä sanoi.

Miesten ilmakiväärifinaali tähdätään maanantaina. Lepän päälaji, pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailu alkaa keskiviikkona, ja sen finaali on vuorossa torstaina 1. elokuuta. Suomen muut olympia-ampujat ovat naisten trapin 31. heinäkuuta aloittava Noora Antikainen ja skeetissä 2.–3. elokuuta tähtäävä Eetu Kallioinen.

Lataa uusi sovellus

Helpoin tapa lukea tuoreimmat uutiset.

Mainos: Rusta

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *