Sää jatkuu epävakaisena – Pohjois-Lapissa voidaan yltää tänään jopa hellelukemiin

Sää jatkuu epävakaisena – Pohjois-Lapissa voidaan yltää tänään jopa hellelukemiin


Sunnuntain korkein lämpötila mitattiin Lapissa. Arkistokuva.

Sunnuntain korkein lämpötila mitattiin Lapissa. Arkistokuva.

Kuva: Pekka Aho

Sää jatkuu alkavalla viikolla epävakaana Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos. Maanantain aikana mahdollisesti voimakkaitakin ukkoskuuroja voi rantautua maan länsiosiin.

Suomen eteläosissa ja Pohjois-Suomessa päivän sää on pääosin kuitenkin poutainen. Maan pohjoisimmissa osissa voidaan Ilmatieteen laitoksen mukaan yltää jopa hellelukemiin. Sunnuntaina Utsjoen Kevolla mitattiin maan korkein lämpötila, kun mittari kipusi siellä 26,8 asteeseen.

Koko maassa lämpötilat vaihtelevat tänään noin 20–25 asteen välillä. Maan keskivaiheilla lämpötilat saattavat paikoin jäädä alle 20 asteen.

Loppuviikko yhä epävakaa

Tiistaina sää jatkuu vaihtelevana, ja lämpötilat pysyvät maanantain lukemissa. Paikallisia sadekuuroja saattaa esiintyä koko maassa. Maan keskivaiheilla on mahdollisuus myös paikallisiin ukkoskuuroihin.

Loppuviikko jatkuu pitkälti alkuviikon epävakaisissa tunnelmissa. Ajoittaista epävakaisuutta ja paikallisia sadekuuroja voi esiintyä pitkin Suomea. Keskiviikkona matalapainerintama voi aiheuttaa maan etelä- ja keskiosissa voimakkaampia ukkosia tai sadekuuroja.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *