Kaikkien aikojen yrityskauppa? Intel halutaan ostaa

Qualcomm on tehnyt ostotarjouksen Intelille, uutisoi Wall Street Journal. Lehden väite perustuu sisäpiiritietoon.

Kyseessä voi olla it-alan historian suurin yrityskauppa. Suurin it-alan yrityskauppa on tällä hetkellä Microsoftin Blizzard-osto, joka oli yli 60 miljardin euron arvoinen. Intelin markkina-arvo on yli 80 miljardia euroa, joten sen osto voisi rikkoa Microsoftin ennätyksen.

Jos yrityskauppa onnistuu, kyseessä voisi olla hyvin otollinen laajenemismahdollisuus Qualcommille. Puhelinsiruihin erikoistunut Qualcomm voisi täydentää toimintaansa Intelin tietokoneissa ja palvelimissa käytettävillä siruilla.

Intelin tulevaisuus ei ole yhtä aurinkoinen. Aiemmin valta-asemassa ollut siruyhtiö on kärsinyt viime vuosina talousongelmista, eikä se ole saanut samanlaista nostetta tekoälybuumista kuin AMD ja Nvidia. Yhtiö ilmoitti hiljattain 10 miljardin dollarin säästöohjelmasta, joka kattaa yli kymmenentuhannen työntekijän irtisanomisen ja investointien vähentämisen.

Wall Street Journalin sisäpiirilähteet tosin varoittavat, että yrityskauppa voi vielä kaatua. Näin suuri yrityskauppa nimittäin herättää takuuvarmasti kilpailuviranomaisten huomion.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *