Kauhua lentokoneessa – iPad syttyi tuleen

Hawaiian Airlinesin koneen matkustajat kokivat ikävän yllätyksen, kun lentokoneessa ollut iPad syttyi palamaan. Asiasta uutisoi Oregon Live.

Kone oli matkalla Havaijista Portlandiin. Tulipalo syttyi, kun koneessa ykkösluokassa matkustanut Michael Rebstock siirsi selkänojaansa. Edellinen matkustaja oli jättänyt selkänojan väliin iPadin, joka syttyi tuleen litiumakkuun kohdistuneen paineen vuoksi. Tabletin alkuperä on tuntematon, mutta Rebstock epäilee sen olleen ykkösluokan käytössä olevia tabletteja.

Tabletin tulipalo levisi myös Rebstockin tuoliin. Tämän lisäksi matkustamoon levisi kitkerää, valkoista savua. Tilannetta pahensi matkustamohenkilökunnan osamaattomuus – he eivät onnistuneet esimerkiksi poistamaan tablettia tai sammuttamaan tulipaloa.

”Heillä ei ollut aavistustakaan, missä sammutin oli”, Rebstock kertoi Oregon Livelle.

Yksi koneen matkustajista sai lopulta otettua tabletin pois tuolista metallipihtien avulla. Matkustamohenkilökunta laittoi tabletin tulenkestävään pussiin, mutta matkustamo oli edelleen täynnä savua. Tilanne ratkesi kokonaan vasta silloin, kun toinen matkustaja ehdotti ilmastoinnin päälle pistämistä.

Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta Rebstock kärsi terveysongelmista lennon jälkeen. Matkustajan verenpaine oli noussut hetkellisesti vaarallisille tasoille litiumakusta tulleen savun vuoksi. Rebstock kertoo lehdelle, että hän kärsii edelleen päänsäryistä ja pahoinvoinnista.

Rebstock pitää valitettavana, että matkustajien piti ratkaista tilanne lähes kokonaan.

”Hawaiian Airlinesin lentohenkilökunta oli suurimmaksi osaksi loistavia tällä lennolla, mutta en usko, että he olivat kovin hyvin valmistautuneita tulipalotilanteeseen”, Rebstock kertoi.

Lentoyhtiö pahoittelee tilannetta.

”Koulutamme kaikki miehistömme jäsenet sammuttamaan litiumparistopaloja turvallisesti”, yhtiön edustaja Alex da Silva kertoi lehdelle.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *