Bloomberg: Venäjä saattaa aloittaa uuden liikekannallepanon loppuvuodesta

Bloomberg: Venäjä saattaa aloittaa uuden liikekannallepanon loppuvuodesta

Venäjä saattaa joutua aloittamaan uuden liikekannallepanon vielä tämän vuoden aikana, kirjoittaa Bloomberg.

Lehti lainaa jutussaan kolmea nimettömänä pysyvää, Kremliä lähellä olevaa lähdettä. Lähteiden mukaan Venäjä ei pysty paikkaamaan miestappioita, jotka ovat tällä hetkellä suurempia kuin missään vaiheessa yli kaksi vuotta kestäneen sodan aikana.

Presidentti Vladimir Putin on liikekannallepanon välttämiseksi pyrkinyt kasvattamaan vapaaehtoisesta värväytymisestä maksettuja palkkioita, mutta toistaiseksi tämä ei ole riittänyt. Bloombergin mukaan Venäjä tarvitsee rintamalle 30 000 uutta sotilasta joka kuukausi.

Erään lähteen mukaan liikekannallepano voidaan määrätä jo vuoden 2024 lopussa. Toinen arvioi, että mobilisaatiota perustellaan etulinjan joukkojen kierrättämisellä.

Oman haasteensa Venäjän armeijalle on tuonut Ukrainan kahdeksatta päivää jatkuva hyökkäys Venäjän puolelle Kurskiin. Bloombergin mukaan Venäjän kyvyttömyys torjua hyökkäys osoittaa puutteet Venäjän miesvahvuudessa.

Venäjän eteneminen Itä- ja Etelä-Ukrainassa on pääasiassa jumissa, vaikka maalla on alueilla satoja tuhansia sotilaita.

Edellisen kerran Putin määräsi osittaisen liikekannallepanon syyskuussa 2022. Päätös oli huomattavan epäsuosittu venäläisten keskuudessa, ja jopa miljoona ihmistä pakeni maasta.

Lataa uusi sovellus

Helpoin tapa lukea tuoreimmat uutiset.

Mainos: Rusta

Mainos: Rusta

30.9.2024 0:00

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *