IBM:n miljoonariita Norjassa ratkesi – 172 miljoonan korvaukset

Teknologiajätti IBM:n jättiriita Norjan suurimman julkisen it-palveluntarjoajan kanssa on ratkennut oikeudessa. Riita on peräisin lähes vuosikymmenen takaa.

Vuonna 2015 IBM oli kehittämässä Norjan viranomaisille tietullien keräysjärjestelmää. Hanke keskeytettiin järjestelmätoimittajan ja tilaajien välisten erimielisyyksien ja muiden ongelmien vuoksi.

Yhtiön mukaan projekti söi siltä huomattavia määriä resursseja ja työt olivat hyvässä vauhdissa. Se päätyi hakemaan oikeudesta korvauksia valtiolta, joka on kiistänyt vastuunsa. Liikenneministeriö vetosi projektin kaatumisen olleen seurausta siitä, ettei IBM täyttänyt sille asetettuja ehtoja. Ministeriön mukaan projektin keskeyttäminen oli välttämätöntä julkisten varojen suojelemiseksi. IBM:n vaatimat korvaukset eivät ministeriön mukaan olleet siten perusteltuja.

IBM:n vastauksessa yhtiö väitti täyttäneensä sovitut ehdot vaaditulla laadulla, jolloin hukatut resurssit menisivät valtion piikkiin.

Vuosia jatkunut oikeusvääntö on nyt saatu päätökseen. Oikeus asettui lopulta IBM:n kannalle. Päätöksen mukaan IBM:n vaatimukset olivat perusteltuja, eikä projektin kaatuminen johtunut ainoastaan yhtiön työpanoksesta.

Liikenneministeriö tuomittiin maksamaan IBM:lle korvauksia 172 miljoonaa Norjan kruunua, eli noin 14,7 miljoonaa euroa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä norjalaismedia Digi.no.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *