Tämän rakennuksen takia pörssiyhtiö on nyt konkurssin partaalla

4.10.202418:30

Tapahtumayhtiö Rush Factory ilmoitti perjantaina (4.10.), ettei se saa Maskussa sijaitsevaa varastohallia myytyä tarpeeksi nopeasti yhtiön kriittisen tilanteen selviämiseksi.

Hallin myynti oli yhtenä ehtona sille, että Rush Factory ja julkkiskokki Aleksi Herlevin omistama Street Food Group olisivat yhdistyneet. Perjantaina yhtiöt purkivat fuusion esisopimuksen.

Varastorakennus sijaitsee Maskussa Rauman valtatien varrella, mistä on noin vartin ajomatka Turkuun. Rakennus on osittain keskeneräinen ja käsittää varaston sekä sosiaalitilat. Alunperin hallin piti valmistua vuoden 2022 aikana.

Rush Factory yrittää saada hallia kaupaksi 1,3 miljoonalla eurolla, mutta summassa on neuvotteluvaraa. Tämä käy ilmi hallin myyntiesitteestä, minkä mukaan kaikki tarjoukset huomioidaan.

Rush Factoryn käyttöpääomalaina sekä Maskun kiinteistöä varten otettu pankkilaina erääntyivät maksettavaksi syyskuun loppupuolella. Erääntynyt summa oli 534 300 euroa.

Kunta ja yhtiö kiistelevät rakennustöistä

Rush Factory ja Maskun kunta ovat vääntäneet pitkään kättä varastokiinteistön rakennustöiden etenemisestä. Yhtiö on sitä mieltä, että se olisi täyttänyt velvoitteensa muun muassa maantäytön osalta, mutta kunta on toista mieltä.

Nyt riita on edennyt siihen pisteeseen, että Maskun kunta on tilannut ulkopuolisen selvityksen varastohallin rakennustöistä. Selvityksen on määrä valmistua kuluvan kuun loppuun mennessä.

”Maskun kunta on langettanut Rush Factorylle 168 000 euron sopimussakon, jonka maksuaikataulu on sidoksissa rakennusvelvoitteen täyttymiseen”, Maskun kunnanjohtaja Miira Raiskila taustoittaa.

Rakennusvalvonnan mukaan muun muassa hallin julkisivun värityskin on lupakuvien vastainen. Rush Factory on kertonut, että sen suunnitelmissa on maalata hallin vaaleat elementit tummalla värillä.

Alunperin Rush Factory lähti rakentamaan padelhallia, sittemmin hallin käyttötarkoitus on muuttunut yhtiön varastohalliksi.

Rush Factoryn taloustilanne on karu

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on hakenut Rush Factorya ja sen tytäryhtiötä Funrun Finlandia konkurssiin maksamattomien TyEL-vakuutusmaksujen takia. Rästiin jääneiden maksujen yhteissumma on 47 000 euroa.

Kaupankäynti yhtiön osakkeilla keskeytettiin keskiviikkona, kun tieto konkurssiin hakemisesta tuli.

Värikästä meininkiä.

Rush Factoryn tapahtumakonsepti on väriestejuoksutapahtuma, joita se on järjestänyt Suomen lisäksi myös muun muassa Saksassa.

KUVA: Rob Schoenbaum

Rush Factoryn surkea taloudellinen tilanne käy ilmi yhtiön tammi-kesäkuun tunnusluvuista. Yhtiön oma pääoma oli kesäkuun lopussa lähes miljoona euroa miinuksella. Lyhytaikaista velkaa sillä oli 3,2 miljoonaa euroa ja lyhyt aikaisia saamisia vain 900 000 euroa. Lyhytaikaista rahoitusvajetta oli siis yli kaksi miljoonaa euroa.

Kauppalehden analyytikko Ari Rajala kommentoi konkurssiuutista tuoreeltaan todeten, ettei se ollut mikään yllätys.

Rajala kiinnitti huomiota myös siihen, että yhtiön käyttökate tammi-kesäkuulta oli 200 000 euroa miinuksella, eli toimintakulut ylittivät toiminnan tuotot.

Rush Factoryn osakkeen arvosta on sen pörssitaipaleen aikana sulanut 90 prosenttia.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *