Turun Sanomat saa uusia kiinnostavia kolumnisteja – mukana sekä oikea että sellaisena esiintyvä alivaltiosihteeri ja muita tuttuja nimiä

Turun Sanomat saa uusia kiinnostavia kolumnisteja – mukana sekä oikea että sellaisena esiintyvä alivaltiosihteeri ja muita tuttuja nimiä

Turun Sanomat saa uusia kiinnostavia kolumnisteja. Uudet kirjoittajat ovat aakkosjärjestyksessä sanataiteilija ja koomikko Simo Frangén, media-alan ammattilainen ja yritysvalmentaja Anna Perho, tietokirjailija Terho Puustinen sekä työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen. Kukin heistä kirjoittaa kolumnin TS:ään noin neljän viikon välein.

Muun muassa televisiosta ja Alivaltiosihteeri-yhtyeestä tuttu Simo Frangén suhtautuu uuteen haasteeseen sen vaatimalla vakavuudella.

– Pyrin järjestelemään kirjaimia ja sanoja sellaiseen järjestykseen, että siitä syntyy jotakin yllättävää, kiehtovaa ja hauskaa. Ei yliopistossa opetettu kirjoittamaan kolumneja. Mutta sen verran olen alaan tutustunut, että kolumni aloitetaan isolla kirjaimella, Frangén sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen

Mainos päättyy

Turku ei ole tamperelaiselle Frangénille tyystin vieras paikka.

– Tietosanakirjasta huomasin, että tällainen paikkakunta on olemassa. Sen lisäksi minulla on Turussa muutamia mukavia hyviä ystäviä, joiden luona olen vuosikymmenten varrella käynyt useasti.

Frangénin ensimmäinen TS:n kolumni julkaistaan tänään. Hän tekee kolumneja syyskauden, ja jatkosta sovitaan myöhemmin.

Myös Anna Perho on julkisuudesta tuttu. Hänen työnsä jakautuu median tekemisen sekä key note-puhumisen ja yritysvalmentamisen kesken. Perholla on paljon sukulaisia Turussa, jossa hän myös opiskellut.

– Olen helsinkiläinen yrittäjä, jolla on henkiset juuret vahvasti Varsinais-Suomessa. Haluan myös tuoda esille, miten kateellinen olen kollegalleni Aki Linnanahteelle, joka on paistatellut Turku-fanina vaikka minä olin täällä Akia ennen, Perho toteaa.

– Aloitan TS:n kolumnistina ylpeänä ja erittäin tyytyväisenä siitä, että pääsen pitkästä aikaa kirjoittamaan uutismediaan. Turkkari on klassikko, johon olen aikanaan käärinyt monet muutot, ja säästänyt lehden siltä päivältä kun esikoiseni syntyi.

– Nykyajan informaatiotsunamissa olen iloinen, jos kirjoitteluni aiheuttaa reaktioita. Kun kirjoitetaan kolumnia, ollaan jotain mieltä. Ei jaaritella, että toisaalta ja toisaalta, vaan heitetään perusteltu mielipide pöytään ja sitten katsotaan mitä tapahtuu, Perho lupaa.

Yritysten tarinoihin erikoistunut tietokirjailija Terho Puustinen on aiemmin työskennellyt taloustoimittajana. Hän tuli Turkuun opiskelemaan vuonna 1991.

– Viihdyin ja juurruin. Turusta tuli toinen kotikaupunkini. Nykyään asun Kaarinan Piikkiössä, Puustinen sanoo.

– Turun Sanomiin haluan kirjoittaa yhteiskunnan ja ihmisen suhteesta, meistä kaikista. Laajat näkökulmat kiinnostavat enemmän kuin kapeat, tulevaisuus enemmän kuin menneisyys. Mutta menneisyydestä voi joskus löytää tulevaisuuden. Kaikki vanhat ideat eivät ole huonoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen

Mainos päättyy

– Kaikkein kiehtovimpia aiheita ovat hitaasti etenevät, epäseksikkäät ja ei-dramaattiset ilmiöt, joiden seuraukset voivat olla hyvinkin dramaattisia. Tyhmistyminen on tästä hyvä esimerkki.

Elina Pylkkänen on taloustieteen tohtori ja työllisyys- ja työvoimapolitiikasta vastaava ei-poliittinen alivaltiosihteeri työ- ja elinkeinoministeriössä. Hän on aiemmin työskennellyt ekonomistina, tutkijana, luennoitsijana ja virkamiehenä, esimerkiksi Palkansaajien tutkimuslaitoksen (nykyinen Labore) johtajana.

– Turku on kaikille tuttu! Itselleni kaupunki on tullut tutuksi, kun asuin Tukholmassa seitsemän vuotta ja reissasin Suomen ja Ruotsin väliä Turun kautta. Aamukahvi Turun torilla on nostalgiaa ja autenttisuutta täynnä. Nyt nautin kahvin ja fine diningin Aurajoen rantaravintoloissa, Pylkkänen sanoo

Pylkkänen on säännöllisessä yhteydessä Turun yliopiston huippuosaajien ja osaamisen vahvistajien kanssa ja on myös luennoinut Turun kauppakorkeakoulussa.

– Arvostan korkealle Turun Sanomia ja sen linjaa mediana. Yleensä mediassa annetaan liian paljon tilaa epäonnistumisille ja negatiivisille asioille. Itse katson Suomen olevan monessakin mielessä ihan kelpohyvässä kunnossa ja tilanteessa.

– Kolumnistina yritän löytää tunteita nostattavia aiheita taloudesta, työllisyydestä, yrittäjyydestä, verotuksesta, tulonsiirroista ja eläkkeistä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *