Uusnatsisymboleita kantanut 18-vuotias riehui veitsen kanssa Turkissa – kaksi kriittisessä tilassa

Uusnatsisymboleita kantanut 18-vuotias riehui veitsen kanssa Turkissa – kaksi kriittisessä tilassa

Viisi ihmistä loukkaantui maanantai-iltana Turkin Eskişehirissä tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä, kertovat Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu Ajansı sekä brittilehti The Independent. Kaksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Hyökkäyksestä epäillään 18-vuotiasta nuorta, jota mediat kutsuvat nimellä Arda K. The Independentin mukaan nuorella oli hyökkäyksen aikana yllään kypärä, naamio ja luotiliivi, jotka oli koristeltu uusnatseihin yhdistetyllä symboliikalla. Esimerkiksi hänen käyttämänsä veitsi oli koristeltu hakaristeillä, kun taas hänen liivissään oli niin ikään natseihin yhdistetty aurinkosymboli.

Hyökkääjä striimasi iskunsa suorana sosiaaliseen mediaan luotiliivin kiinnitetyn kameran avulla. Hän kävi uhriensa kimppuun sattumanvaraisesti teepuutarhassa ja raitiovaunupysäkillä. Poliisi sai taltutettua hyökkääjän nopeasti.

Habertürk-lehden mukaan hyökkääjä olisi saanut iskuunsa vaikutteita videopelistä. The Independentin mukaan hyökkääjään yhdistetyllä some-tilillä on katsottu muun muassa rasistisiin rikoksiin ja massasurmiin liittyvää sisältöä.

Silminnäkijän mukaan ainakin osa loukkaantuneista on vanhuksia.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *