Lukijalta | Brändityötä Orimattilassa

Lukijalta | Brändityötä Orimattilassa

Orimattilan brändiasiakirjassa todetaan muun muassa: ”Vuorovaikutteinen ja keskusteleva. Olemme avoimia kuulemaan kaikkien mielipiteitä ja kutsumme kaikki kiinnostuneet keskusteluun – niin kaupungin sisällä kuin ulkopuolella. Seisomme omien päätöstemme takana ja kerromme niistä, muttemme tyrkytä niitä. Rehellinen. Kerromme, miten asiat ovat, emmekä jätä tarkoituksella jotain kertomatta. Kaikki viestimme lähtee tarpeesta kertoa jotain, eikä ole vain tyhjää fiilistelyä tai hehkutusta.”

Yleviä periaatteita!

Yritin viikoilla 35–36 löytää kaupungin nettisivuilta puheena olevia brändilähettiläitä. Tuloksena osumia nolla. Olisin halunnut kommenttia ajankohtaiseen metsästrategiaan liittyen. Lähettiläät olivat onnistuneet työskentelemään kerrassaan salaisesti.

Nyt onkin aika pyytää loppuraporttia brändilähettiläiltä. Erityisesti minua kiinnostaa kaupungin reuna-alueisiin liittyvä brändityö. Oletan, että työryhmä on ponnistellut suuresti Kuivannon, Hennan, Artjärven ja Mallusjoen brändien kohottamiseksi.

Loppuraportista saamme varmaankin lukea vetovoimatekijöistä (muuttovoitto) ja työntövoimatekijöistä (muuttotappio). Analyysi kiinnostaa. Toivonkin, että loppuraportti julkaistaan paikallislehdessä, kuten brändiasiakirja antaa ymmärtää: kerromme miten asiat ovat.

Itse teen epävirallista brändityötä, missä liikunkin. Palkkiona on hyvä mieli. Viestini on: muuttakaa Orimattilaan rautatieaseman ja moottoritien kupeeseen. Valtatie 12 on helposti saavutettavissa ja valtatie 6 on muutaman minuutin ajomatkan päässä. Lahteen pääsee vajaassa puolessa tunnissa.

Orimattilassa toimiva brändityöryhmä tekee raivoisasti työtä, että liityntäliikenne myös Helsingin suuntaan saadaan sujuvaksi, ja myös tämän hienon yhteyden markkinointiin ja tunnetuksi tekemiseen satsataan voimalla, niin uskon!

Edullisia tontteja on tarjolla joka puolella kaupunkia. On lähikouluja ja päivähoitoa lapsille sekä aktiviteetteja eri väestöryhmille. Emme sijaitse suurten järvien läheisyydessä, mutta meillä on upeita ja kiehtovia lähimetsiä.

Salusjärvi-niminen leirikeskus tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden. Kalliojärvi on tunnettu ja suosittu kesäpäivänviettopaikka. Nykyisin sinne vievä tie hieman täristää ja kolistaa, mutta asia saadaan tältäkin osin kuntoon lähivuosina.

Orimattilasta löytyy vaikka mitä! Tervetuloa!

Kirjoittaja on orimattilalainen.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *