Karu tulos: Sijoituksissa naisen euro on 59 senttiä

Tänään19:15

Naisten usko omiin mahdollisuuksiinsa laskee. Samaan aikaan miehet ovat aiempaa optimistisempia mahdollisuuksistaan vaurastua.

Tässä summattuna Danske Bankin teettämän kyselytutkimuksen tulos sukupuolten välisistä eroista sijoittamisessa.

Kyselytutkimuksesta käy selkeästi ilmi, että miehet luottavat sijoituskykyihinsä huomattavasti naisia enemmän.

70 prosenttia naisvastaajista ja 58 prosenttia miesvastaajista sanoi, että ei usko lainkaan tai uskoo vain pienessä määrin omiin mahdollisuuksiinsa vaurastua. Kahden vuoden takaiseen verrattuna miehillä tulos laski kaksi prosenttiyksikköä, naisilla nousi saman verran.

Sijoittavien naisten osuus on pienentynyt kolme prosenttiyksikköä edelliseen kyselytutkimukseen verrattuna. Miesten osuus puolestaan on pysynyt ennallaan.

”Naisten taloudellinen mielenrauha heikentynyt”

”Taloudellisen tasa-arvon kannalta suunta on väärä. Naisten taloudellinen mielenrauha on heikentynyt miehiä jyrkemmin, sijoittaminen on yhä miehiä harvinaisempaa, ja usko vaurastua heikkenee. Tämä on iso yhteiskunnallinen kysymys”, Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto sanoo tiedotteessa.

Naiset kertovat, että heillä on varoja tileillä ja arvopaperisijoituksissa keskimäärin noin 20 600 euroa. Miehillä vastaava summa on keskimäärin 40 200 euroa.

Sijoituksissa naisen euro on 59 euroa, kyselytutkimuksen tuloksia valottavassa tiedotteessa todetaan.

Naiset säästävät ja sijoittavat keskimäärin 130 euroa kuukaudessa. Miehillä vastaava summa on 220 euroa kuukaudessa. Niiden osuus, jotka eivät sijoita lainkaan, on yhtä suuri niin miehissä kuin naisissa.

Naisista 35 prosenttia kertoo, että heillä on säästöjä ja sijoituksia alle 1 000 euroa, kun miehillä vastaava osuus on 29 prosenttia.

”On ymmärrettävää, että naisilla on miehiä hankalampaa säästää suositeltua kymmentä prosenttia nettotuloistaan. Tämä saattaa johtua siitä, että naisten palkat ovat miesten palkkoja pienemmät”, Kivipelto kommentoi tiedotteessa.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *