Ravintolakeskus konkurssiin Helsingin Hakaniemessä

10.10.202417:57Päivitetty10.10.202418:40

Uudenlaista ravintolakeskuskonseptia Helsingin Hakaniemeen rakentanut Urban Gourmet on mennyt konkurssiin.

Urban Gourmet’n taustayhtiö UG Lyyran konkurssihakemus jätettiin Helsingin käräjäoikeuteen maanantaina, ja konkurssimenettely on tänään torstaina päätetty aloittaa.

Urban Gourmet’n ideana oli tarjota keittiötiloja eri ravintoloille, jotka toimivat samassa tilassa. Ravintolatoiminnasta kiinnostuneille yhtiö markkinoi itseään matalamman kynnyksen vaihtoehtona perinteisen ravintolan perustamisen sijaan.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Doron Karavani uskoo, että konsepti sinällään oli toimiva, mutta suurimmaksi ongelmaksi nousi ajoitus.

”Ajoitus on kaikkein tärkeintä bisneksessä ja ehkä ajoitus ei ollut meille paras.”

”Me olemme kamppailleet aina siitä lähtien, kun korot muuttuivat. Luulen, että monet ravintolat ovat samassa jamassa, kun kuluttajakäyttäytyminen on muuttunut koronan jälkeen.”

Karavani tunnetaan Fafa’sin perustajana.

Urban Gourmet’n konseptin ideana oli, että samassa paikassa toimii useampi ravintola, ja ravintoloitsijat saavat käyttöönsä valmiit tilat, joista maksetaan provisiota.

Paikka avattiin vasta viime keväänä, mutta ravintoloiden liiketoiminta ei ole sujunut toivotulla tavalla. Vaikutusta on voinut osaltaan olla lähistöllä sijaitsevilla työmailla.

Aiemmin julkisuudessa on nostettu esiin, miten katutyöt ovat haitanneet Lyyra-korttelin asiakasvirtaa.

Lyyran omistavan Helsingin yliopiston Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala myöntää Kauppalehdelle, että katuremontista on koitunut jonkin verran haittaa ja tilannetta on viivästyttänyt urakoitsijan konkurssi. Samalla Vaarala kuitenkin korostaa, että katuremontti on Helsingin kaupungin hallinnoima.

Päivitys klo 18.38. Artikkelia täydennetty Ylvan kiinteistöjohtajan kommenteilla.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *