Ukrainan hyökkäys Venäjälle #yleuutiset

Ukrainan hyökkäys Venäjälle #yleuutiset

Ukrainan hyökkäys Venäjän Kurskin ja Belgorodin alueille on jatkunut jo yli viikon. Venäjä ei ole saanut vallattua alueita takaisin ja sanoo evakuoivansa rajaseudulta ainakin 200 000 ihmistä.

▪️Ukrainan armeijan ylipäällikkö Oleksandr Syrskyi kertoi tiistai-iltana Ukrainan hallitsevan 74 asutuskeskusta Kurskin alueella.

▪️Ukraina kertoi maanantaina, että se on onnistunut valtaamaan 1000 neliökilometriä Venäjälle kuuluvasta Kurskin alueesta. Uutistoimisto AFP arvioi ajatushautomo ISW:n tietojen perustella Ukrainan hallitsevan ainakin 800 neliökilometriä.

▪️Venäjä on väittänyt jo useaan kertaan pysäyttäneensä Ukrainan hyökkäyksen ja aiheuttaneensa sen joukoille raskaita tappioita.

▪️Se on myös julkaissut runsaasti kuvia ja videoita, joilla näkyy alueelle vyöryviä panssariajoneuvoja ja iskuja Ukrainan joukkoja vastaan. Silti Ukraina näyttää ainakin toistaiseksi pitäneen ne alueet, jotka se sai viime viikolla haltuunsa.

▪️Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro sanoo, että osalle aiemmin Kremlin propagandaan epäluuloisemmin suhtautuneista venäläisistä hyökkäys Kurskiin on eräänlainen todiste siitä, että venäläishallinto onkin ollut tosissaan. Tällä hän viittaa Kremlin propagandaväitteisiin siitä, että Ukraina olisi uhka Venäjän kansalliselle turvallisuudelle.

: Yle, Reuters, Bravo Team / Telegram, Venäjän puolustusministeriö

#ukraina #venäjä #sota #uutiset #yleuutiset

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *