Susi hyökkäsi hihnassa olleen koiran kimppuun Pohjois-Pohjanmaalla – koiranulkoiluttaja paiskautui pyörän satulasta

Susi hyökkäsi hihnassa olleen koiran kimppuun Pohjois-Pohjanmaalla – koiranulkoiluttaja paiskautui pyörän satulasta

Susi kaatoi koiraa lenkittäneen pyöräilijän Raahessa tämän viikon maanantaina, kertoi Suomen metsästäjäliitto. Susi kaatoi pyörälenkillä olleen miehen kumoon, kun se tavoitteli miehellä hihnassa hihnassa ollutta koiraa. Lenkkeilijä kaatui suden ja koiran väliin.

– Suden pää ilmestyi yhtäkkiä pimeästä puskasta pyöräni valokiilaan, kun peto hyökkäsi eteemme alle kahden metrin päästä oikealta puolelta metsää ja syöksyi koirani päälle. Reetu-koiran hihna oli pyöränsarvessani kiinni, ja samassa lensinkin jo maahan, Unto Kellola kertoo tiedotteessa.

Kellola kertoo tunnistaneensa eläimen heti sudeksi.

– Siitä ei ollut epäilystäkään. Se tuli ääneti kuin aave suoraan koiraan kiinni, metsästystä harrastava Kellola kuvailee.

Jatkuu mainoksen jälkeen

Mainos päättyy

Susi hävisi nopeasti paikalta Kellolan alettua huutaa äänekkäästi.

– Koira oli vetäytynyt tiheään puskaan piiloon toiselle puolelle tietä. Susi ei saanut onneksi kunnon otetta koirasta, mutta sen kylkeen jäi jälkiä suden kuolasta, Kellola kuvaili.

Hyökkäyksen jälkeen Reetu-koira ei ollut kotiin päästyään tullut kolmeen tuntiin pois pöydän alta.

Hyökkäys tapahtui noin 300–400 metrin pituisella valottomalla soratiellä. Sen keskeltä menee purutie, jota myös lapset käyttävät kulkureittinään kouluun. Tapahtumapaikalta on 60–70 metriä lähimpiin taloihin.

Alueella on aiemmin nähty susia ja suden jälkiä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *