Olisiko aika nostaa Lartaman paita takaisin hallin kattoon? – Elämässä voi tehdä virheitä ja niitä voi myös korjata

Olisiko aika nostaa Lartaman paita takaisin hallin kattoon? – Elämässä voi tehdä virheitä ja niitä voi myös korjata

Perjantaina oli jälleen jäähallilla huikea jännitysnäytelmä HPK:n ja KooKoo:n välisessä ottelussa. Tunnetta ei puuttunut, paitsi surkean vähäisessä yleisömäärässä. Paikan päälle lähteneet saivat kuitenkin olla huikean spektaakkelin todistajina.

Hallilla oli myös tapahtuma, kapteenien ilta, jossa saimme tavata monia tuttuja kasvoja, HPK:ssa aikoinaan kapteenina toimineita huippukiekkoilijoita.

Tästä tulikin taas mieleen, kun Hämeenlinnan oma poika Mika Lartama oli mukana tapahtumassa oranssissa kapteenin paidassa.

Kaikki muistamme, kuinka Larun paita aikoinaan nostettiin juhlallisesti hallin kattoon, muiden legendojen joukkoon. Muistamme myös sen, kun paita sieltä laskettiin alas, kun Larun elämässä tapahtui mitä tapahtui.

Virheet voidaan korjata.

Mutta. Tänä päivänä Laru on mukana politiikassa, monien ihmisten äänin edustamassa meitä hämeenlinnalaisia. Mitä on ennen tapahtunut, on historiaa, jota emme voi muuttaa. Laru varmasti on tuomionsa asioista kärsinyt, ja nyt elämällä on uusi suunta.

Jos hänen paitansa alas lasku oli perusteltua, muun muassa esimerkkinä nuorisolle, on varmasti yhtä perusteltua nuorisolle ja myös muillekin, että elämässä voi tehdä virheitä.

Ja ennen kaikkea, virheet voidaan korjata, kärsiä annetut tuomiot, ja jatkaa elämää eteenpäin yhteisössä hyväksyttynä ihmisenä.

Olisiko nyt jo aika nostaa se Lartaman paita takaisin hallin kattoon, jos ei muuten, niin esimerkkinä nuorisolle, että elämässä voi tehdä virheitä ja niitä voi myös korjata.

Vai onko niin, että yhteisön tuomio on niin ankara, että henkilö ei voi tehdä elämänsä aikana korjausta nuorena tehtyihin virheisiin? Kenellä meistä on varaa antaa lopun elämän jatkuva rangaistus?

Larun paidan paikka katossa on aikoinaan ansaittu. Kunnioitetaan sitä päätöstä ja näytetään myös, että elämässä voidaan tehdä virheitä ja ennen kaikkea, ne voidaan myös korjata.

Jukka Uotila

Hämeenlinna

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *