Puolustusvoimat tilaa oululaiselta Bittiumilta reilun kuuden miljoonan euron edestä ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteita

Puolustusvoimat tilaa oululaiselta Bittiumilta reilun kuuden miljoonan euron edestä ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteita

Puolustusvoimat on tilannut oululaiselta Bittiumilta TAC WIN -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteita.

Tilauksen arvo on noin 6,6 miljoonaa euroa. Se perustuu Bittiumin ja Suomen Puolustusvoimien väliseen puitesopimukseen Bittium TAC WIN -tuotteiden hankinnasta.

Sopimus on voimassa vuodet 2021–2024 ja sen arvo on enimmillään noin 30 miljoonaa euroa. Puolustusvoimat tekee tuotteista erilliset tilaukset vuosittain.

Nyt tilatut reitittimet ja radiopäät liittyvät useisiin Puolustusvoimien hankkeisiin, joissa järjestelmällä tarjotaan IP-yhteys liikkuviin viestiasemiin ja johtamispaikkoihin. Bittiumin IP-verkko on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko.

Järjestelmään kuuluu muun muassa taktinen reititin, sekä kolmen eri taajuusalueen radioyksikköjä. Bittiumin mukaan järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin.

Tuoreimman tilauksen mukaiset tuotetoimitukset aloitetaan vielä tämän vuoden aikana.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *