Poliisi kuulee Elon Muskin turvatiimin jäsentä – epäiltynä, ei silminnäkijänä

Poliisi kuulee Elon Muskin turvatiimin jäsentä – epäiltynä, ei silminnäkijänä

Elon Musk tviittasi aiemmin, että stalkkaaja olisi hypännyt Los Angelesissa hänen poikaansa kuljettavan auton konepellille. Poliisi haluaa kuulla Muskin turvatiimin jäsentä, Business Insider raportoi.

Poliisiraportin mukaan tapaus sattui Kalifornian Pasadenassa tiistaina 13. joulukuuta kymmenen maissa illalla. Poliisin saapuessa paikalla oli vain 29-vuotias Connecticutista kotoisin oleva mies. Hän kertoi poistuneensa valtatieltä 110 ja pysähtyneensä käyttämään puhelintaan, kun toinen auto pysähtyi suoraan hänen eteensä ja tukki ajoreitin. Kuljettaja tuli ulos autosta ja syytti connecticutilaismiestä seuraamisesta valtatiellä.

Molemmat miehet näemmä nauhoittivat tilannetta puhelimillaan.

Tuntematon mies palasi autoonsa ja matkalla löi connecticutilaisen autoa.

Kaksi päivää myöhemmin poliisi oli selvittänyt, että kyseessä oli Muskin turvatiimiin jäsen. Itse Elon Musk ei ollut paikalla.

Musk esitti oman näkemyksensä päivää tapahtuneen jälkeen ja tviittasi, että hänen kaksivuotiasta poikaansa kuljettanutta autoa seurasi ”hullu stalkkeri (joka luuli, että siellä olen minä), joka myöhemmin esti autoa liikkumasta ja kiipesi konepellille”. Poliisiraportissa ei mainita mitään siitä, että joku olisi ollut konepellillä tapauksen aikana.

Musk jakoi myöhemmin kuuden sekunnin videoleikkeen naamiopäisestä miehestä autossa ja kysyi tunnistaako kukaan henkilöä.

The Washington Post puolestaan haastatteli Brandon Collado -nimistä miestä, joka sanoo olleensa tapauksen toinen osapuoli. Hän toimii Woltin kaltaisen palvelun Uber Eatsin kuskina. Colladolla oli näyttää video, joka sopi tilanteeseen toisesta kuvakulmasta kuvattuna. Erikoista oli, että Collado viittasi useammalla tavalla Muskin ex-kumppaniin, laulaja Grimesiin, joka Colladon mukaan lähettelee hänelle salakirjoitettuja viestejä Instagramissa.

Tapauksen jälkeen estolistalle joutui Muskin yksityiskoneen lentotietoja jakanut Twitter-tili @ElonJet sekä joukko toimittajia, jotka puolestaan mainitsivat kyseisen tilin jatkavan edelleen toimintaansa toisen somepalvelun, Mastodonin puolella.

Musk syytti @ElonJetin ylläpitäjää ja toimittajia hänen sijaintitietojensa jakamisesta mahdollisille hyökkääjille. Välikohtaus tapahtui Washington Postin mukaan 26 mailin päässä Los Angelesin kansainväliseltä lentokentältä, 23 tuntia sen jälkeen, kun @ElonJet-tili oli viimeksi jakanut tietoja Muskin koneen liikkeistä.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *