Yhdysvalloissa voimakas talvimyrsky aiheuttanut liikennekaaoksen joulun alla – mediatietojen mukaan kuolleita yli kymmenen

Yhdysvalloissa voimakas talvimyrsky aiheuttanut liikennekaaoksen joulun alla – mediatietojen mukaan kuolleita yli kymmenen

Neljä henkilöä kuoli ja useat loukkaantuivat Ohiossa kolarissa.

Neljä henkilöä kuoli ja useat loukkaantuivat Ohiossa kolarissa.

Kuva: OHIO HIGHWAY PATROL HANDOUT

Yhdysvalloissa maan itä- ja keskiosia riepotellut ja joulunalusajan sekoittanut raju talvimyräkkä on aiheuttanut kuolonuhreja. Vaihtelevien mediatietojen mukaan keskiviikosta lähtien on raportoitu yli kymmenen ihmisen kuolemista, jotka näyttävät liittyvän kylmyyteen ja huonoon ajokeliin.

Poikkeuksellisen voimakas, kylmä ja laaja talvimyrsky on aiheuttanut kaaosta liikenteessä, kun yhdysvaltalaiset ovat matkustaneet joulunviettoon. Isojen ketjukolarien myötä monia valtateitä suljettiin niin Yhdysvalloissa kuin Kanadassakin.

Vaikka vakavien säävaroitusten alaisten ihmisten määrä väheni huomattavasti jouluaattona, viranomaiset varoittivat edelleen tappavista olosuhteista ja kehottivat ihmisiä pysymään sisätiloissa.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan yli 200 miljoonaa ihmistä oli säävaroitusten alaisina perjantaina, kun elohopea laski kylmimmillään alle 40 pakkasasteeseen.

Meteorologien mukaan talvimyrsky saattaa tuoda Yhdysvaltoihin kylmimmän joulun vuosikymmeniin.

Tuhansia lentoja peruttu myös aattona

Yli miljoona ihmistä Yhdysvalloissa oli New York Timesin mukaan perjantaina ilman sähköjä, ja lämpötila on laskenut ennätyksellisen alas useilla alueilla. Myrsky on riehunut myös Kanadassa, jossa on ollut myös laajoja sähkökatkoja.

Lentoliikennettä seuraavan FlightAware-sivuston mukaan Yhdysvalloissa on peruttu jouluaaton aikana jo yli 2 000 lentoa. Eilen peruttiin lähes 6 000 lentoa. New York Times kertoi, että kyseessä oli suurin määrä peruutuksia yhden päivän aikana koko vuoden ajalta.

Washington Postin mukaan Kanadan vilkkaimmalla lentokentällä Torontossa yli kolmannes lennoista peruttiin perjantaina.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *