Amazon sai vihreää valoa dronekuljetuksille – toiminta alkaa vuosien odottelun

Amazon sai vihreää valoa dronekuljetuksille – toiminta alkaa vuosien odottelun

Verkkokauppajätti Amazon on aloittanut kuljettamaan asiakkaiden tilaamia tuotteita droneilla Kalifornian Lockefordissa ja Texasin College Stationissa. Amazon Prime Air -niminen pakettipalvelu on ehtinyt hoitaa muutamia kuljetuksia jo ennen joulua.

Ars Technican mukaan Amazon sai luvat dronekuljetuksiin Yhdysvaltojen ilmailuhallinnolta tämän vuoden elokuussa. Dronella lennätettävät paketit ovat maltillisen kokoisia, sillä niiden paino voi olla enintään 2,2 kiloa. Amazonin mukaan 85 prosenttia kuljetuksista painaa enimmäismäärää vähemmän.

College Stationin ja Lockefordin kaupunkien asukkaat voivat kirjautua kuljetuspalvelun asiakkaiksi ja saada pakettinsa toimitetuksi suoraan kotiosoitteisiinsa. Kun tilaus on syötetty yhtiön järjestelmään, asiakkaalle ilmoitetaan arvioitu toimitusaika ja tarjotaan mahdollisuus seurata lennon etenemistä. Drone toimittaa paketin laskeutumalla asiakkaan takapihalle.

Dronekuljetuksia tarjotaan toistaiseksi vain kahteen pieneen kaupunkiin, sillä ne ovat vasta pilottivaiheessa. Amazon ilmoitti aikeistaan alkaa kuljettaa paketteja droneilla jo vuonna 2013, ja lentojen piti alkaa vuonna 2021. Time-lehden mukaan projekti osoittautui kuitenkin erittäin haastavaksi ja viivästyi useiden takaiskujen vuoksi.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *