Kiinalaisjohtaja nostettiin Teslan kärkihahmoksi – vain Elon Muskilla on enemmän

Kiinalaisjohtaja nostettiin Teslan kärkihahmoksi – vain Elon Muskilla on enemmän

Teslan Kiinan-toimintojen johtaja Tom Zhu on ylennetty yhtiön korkeimmaksi päälliköksi heti Elon Muskin jälkeen. Zhu ottaa vastuulleen autovalmistajan Yhdysvaltain tehtaat sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan myynnit, uutisoi Reuters.

Zhu vastaa edelleen myös Teslan Aasian alueen markkinoista ja hänen Kiinan varatoimitusjohtajan tittelinsä säilyy toistaiseksi ennallaan. Zhu alkaa kuitenkin hoitamaan suoraan yhtiön merkittävimpien markkinoiden toimituksia ja sekä tuotantoa.

Asia selviää Reutersin näkemästä Teslan sisäisestä organisaatiokaaviosta. Asian on myös vahvistanut uutistoimistolle kaksi nimettömänä pysyttelevää lähdettä.

Zhu on avustanut viime vuonna Teslan Yhdysvaltojen osastoa ratkaisemaan tuotannon ongelmia. Yhtiön sisällä heräsi jo joulukuussa keskustelua siitä, että uusi vastuualue olisi tarkoitettu valmistelemaan kiinalaisjohtajaa yhä merkittävämpään asemaan Teslalla.

Muskin kakkosmieheksi nimetty Zhu on näyttänyt kyntensä Teslan johdossa aiemminkin. Hän sai palautettua yhtiön Shanghain tehtaan tuotannon normaaliksi sen jälkeen, kun Kiinan ankarat koronasulut olivat rampauttaneet sen toimintaa.

Vuonna 2014 Teslalla aloittanut Zhu on syntynyt Kiinassa, minkä lisäksi hän on Uuden-Seelannin kansalainen. Ennen Tesla-uraansa hän työskenteli opiskelukavereidensa perustamassa yhtiössä, joka tarjosi konsultointipalveluita infrastruktuuriprojekteja Afrikassa hoitaville kiinalaisurakoitsijoille.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *