Näin WhatsApp-tilisi voidaan kaapata, kun nukut – ja näin voit

Näin WhatsApp-tilisi voidaan kaapata, kun nukut – ja näin voit

Hakkerit voivat viedä WhatsApp-tilisi sillä aikaa kun nukut, varoittaa tietoturvaan erikoistunut tutkija Zuk Avraham.

Avraham on avannut hakkereiden metodeja Twitter-tilillään ja varoittaa ihmisiä, joilla on käytössä puhelinvastaaja. Hakkerit käyttävät puhelinvastaajaa apuna WhatsAppin kaappaamisessa.

Ensin hakkeri yrittää kirjautua WhatsApp-tilillesi ilman salasanaa. WhatsApp tarjoaa ensin turvakoodia lähetettäväksi tekstiviestitse siihen numeroon, jonka olet WhatsApp-tiliisi rekisteröinyt. Hakkeri voi kuitenkin painaa valintaa ”tekstiviesti ei saapunut” ja pyytää turvakoodia puhelimitse.

Tällöin WhatsApp soittaa numeroosi automaattisen puhelun. Koska nukut, et kuitenkaan vastaa puhelimeen ja puhelu ohjautuu puhelinvastaajaan, jonne jää viesti, jossa turvakoodi kerrotaan.

”Seuraavaksi hyökkääjät tarkistavat puhelinvastaajasi viestit yksinkertaisesti oletus-pin-koodia kokeilemalla. Monilla puhelinoperaattoreilla oletuskoodi on puhelinnumeron neljä viimeistä numeroa”, Avraham kirjoittaa.

Mikäli puhelinvastaajansa pin-koodia ei ole huomannut vaihtaa alkuperäisestä, pääsee hakkeri kuuntelemaan vastaajaan tulleet viestit ja saa sieltä tietoonsa WhatsApp-turvakoodin.

”Kirjauduttuaan sisään WhatsApp-tilillesi he asettavat uuden kaksivaiheisen tunnistautumisen, etkä pääse enää omalle tilillesi takaisin”, Avraham selittää.

Kun käyttäjä huomaa tilinsä tulleen kaapatuksi, joutuu hän ottamaan yhteyttä WhatsAppiin käyttäjätilin palauttamiseksi. Prosessi vie Avrahamin mukaan useita päiviä.

”Niiden aikana hakkerit pyytävät rahaa yhteystiedoiltasi tai levittävät haittaohjelmia.”

Avraham kehottaa WhatsAppin käyttäjiä vaihtamaan puhelinvastaajiensa pin-koodit, jotta hakkereiden ei ole mahdollista päästä kuuntelemaan vastaajaan jätettyjä viestejä. Lisäksi WhatsAppissa on syytä ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *