Suosikkijakelun tukiaika päättymässä – tässä vaihtoehdot

Suosikkijakelun tukiaika päättymässä – tässä vaihtoehdot

Vuonna 2018 julkaistu Ubuntu 18.04 LTS oli monella tavalla poikkeuksellinen jakelu. Se oli ensimmäinen pitkäaikaisesti tuettu Ubuntu-versio, joka käytti Gnome 3 -työpöytäympäristöä Canonicalin oman Unityn sijasta.

Tarkemmin ottaen Ubuntu 18.04 LTS käytti Gnome-työpöytäympäristön versiota 3.28, jonka suorituskyky oli tuolloin erittäin heikoissa kantimissa.

Vasta jälkeenpäin Canonicalin Gnomelle julkaisemat suorituskykyä parantavat päivitykset ovat alkaneet kantaa hedelmää.

Uusimmassa Ubuntu 22.10:ssä on käytössä Canonicalin itsensä kehittämä triple buffer -suorituskykypäivitys, jonka toivotaan ehtivän osaksi perus-Gnomea versioon 44 mennessä. Käytännössä siis maaliskuuksi.

Ubuntu 18.04 LTS:n taru on kuitenkin tulossa päätökseensä. Viiden vuoden tuotetuki on katkeamassa huhtikuussa, ja käyttöjärjestelmää käyttävillä on edessään valinta. Tukiaikaa voi jatkaa maksutta korkeintaan viiden vuoden ajan, mutta tällöin mukaan kuvioon astuu laiterajoitus.

Ubuntu 18.04 LTS:n käytön jatkaminen edellyttää Ubuntu Pro -tilausta. Paketti on saatavilla ilmaiseksi vain kolmelle tietokoneelle. Mikäli laitteita on enemmän, täytyy siirtyä maksullisen jatketun tuen pariin. Se onnistuu täällä.

Mikäli et toimi nyt, Ubuntu 18.04 LTS:n tuki päättyy huhtikuuhun. Sen jälkeen käyttöjärjestelmän käytön jatkaminen muuttuu potentiaalisesti vaaralliseksi.

LUE MYÖS

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *