Yhdysvalloilta, Ranskalta ja Italialta uutta aseapua Ukrainalle – Yhdysvaltojen paketti yli kaksi miljardia dollaria

Yhdysvalloilta, Ranskalta ja Italialta uutta aseapua Ukrainalle – Yhdysvaltojen paketti yli kaksi miljardia dollaria

Paketti sisältää muun muassa ampumatarvikkeita Himars-raketinheitinjärjestelmille.

Paketti sisältää muun muassa ampumatarvikkeita Himars-raketinheitinjärjestelmille.

Kuva: HANNIBAL HANSCHKE

Yhdysvallat sekä sen Nato-kumppanit Italia ja Ranska ilmoittivat perjantaina uudesta aseavusta Ukrainalle. Ukraina on pyytänyt uudenaikaisia ja raskaampia aseita Venäjän iskuilta puolustautumiseen.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan uuden Yhdysvaltojen Ukrainalle toimittaman ase- ja ammuspaketin arvo on noin 2,2 miljardia dollaria.

Paketti sisältää muun muassa ampumatarvikkeita Himars-raketinheitinjärjestelmille, panssaroituja ajoneuvoja sekä lisää ilmapuolustusyksiköitä.

Pentagonin mukaan paketti sisältää myös rakettikäyttöisiä tarkkuuspommeja, joiden kantama on lähes kaksinkertainen Himarseihin verrattuna.

Uutiskanava CNN:n mukaan uusi asepaketti nostaa Yhdysvaltojen Ukrainalle antamien pakettien yhteisarvon lähelle 30:tä miljardia dollaria.

Vastaus Ukrainan kiireelliseen pyyntöön

Myös Ranska ja Italia sopivat toimittavansa Ukrainalle omia siirreltäviä ohjusjärjestelmiään, kertoi Ranskan puolustusministeriö perjantaina.

Ranskan ja Italian yhdessä kehittämät MAMBA-järjestelmät sisältävät ajoneuvoon asennetun keskipitkän kantaman ohjuspatterin, joka on suunniteltu suojaamaan vihollisen ilmasta tulevilta hyökkäyksiltä eli Venäjän lennokeilta, ohjuksilta ja lentokoneilta.

Ministeriön tiedotteen mukaan päätös oli vastaus Ukrainan puolustusministerin Oleksi Reznikovin kiireelliseen avunpyyntöön Ranskan ja Italian ulkoministereille Ukrainan siviiliväestön ja infrastruktuurin suojelemiseksi Venäjän ilmahyökkäyksiltä.

Ranska ei kuitenkaan ole vielä luvannut lähettää Ukrainaan Leclerc-taistelupanssarivaunujaan.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *