Huh huh: vanhan näytönohjaimen hinta on kivunnut yli 13 000

Huh huh: vanhan näytönohjaimen hinta on kivunnut yli 13 000

Uusien ja tarpeettoman tehokkaiden näytönohjaimien hinnat saattavat hirvittää, mutta joskus joutuu vanhoistakin malleista pulittamaan sievoisen summan. Yksi äärimmäisiä esimerkkejä on vielä hetken aikaa myynnissä eBayssä. Siellä nimittäin huutokaupataan vuonna 2000 valmistunutta näytönohjainta, josta kirjoitushetkellä korkein huuto on 14 100 dollaria eli reilut 13 100 euroa. Huutokauppa jatkuu maanantaihin 13. helmikuuta asti.

Tarjolla oleva näytönohjain on 3dfx:n malli Voodoo 5 6000, eikä kyseistä näytönohjainmallia koskaan virallisesti julkaistu, kun 3dfx:ltä loppuivat rahat. Myynnissä oleva näytönohjain on valmistunut viikolla 37 vuonna 2000 ja edustaa loppupään prototyyppejä, joissa oli jo suurin osa alkupään ongelmista saatu karsittua.

Prototyyppejä hierottiin vielä viikolle 39 asti, jolloin valmistuivat viimeiset 6000-mallin prototyypit, mutta kyseisen näytönohjainmallin ja samalla myös 3dfx:n näytönohjaimien historia periaatteessa sitten päättyykin siihen.

Tätä nykyä näytönohjainmarkkinoita hallitsevat Nvidia ja AMD, mutta myöhäisysärillä kova sana oli juuri 3dfx Interactive ja sen Voodoo-sarjan 3d-kortit.

Voodoo 5 6000 olisi ilmestyessään ollut historian ensimmäinen 128 megatavun muistilla varustettu grafiikkakortti, mutta sitä vaivasivat ensin bugit ja sitten 3dfx:n talousongelmat, jotka lopulta johtivat liiketoiminnan myymiseen Nvidialle. 6000-kortteja valmistettiin lopulta vain hieman yli 1000 kappaletta.

Nyt tarjolla olevan kortin myyjä kertoo kuvauksessa olleensa innoissaan kortin saatuaan, mutta totesi sitten, ettei kyseinen kortti lopulta hänelle niin merkityksellinen olekaan. Niinpä nyt toiveena on löytää harvinaiselle kortille rakastava koti, ja korkealle kohonneet tarjoukset kielivät siitä, että ihastuneita kyllä riittää. Huutoja on tähän mennessä kertynyt 63 kappaletta.

Harvinaisesta kortista pääsee tarjouksia esittämään täällä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *