Oilersin kapteeni Justus Kainulainen salibandyn mestaruussaumasta: ”Kiva, jos lauantaina ratkeaisi”

Espoon Oilers nousi voiton päähän salibandyn miesten Suomen mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Tampereen Classicin 8–6. Sen siirtymistä finaalisarjassa 3–2-johtoon todisti 1 936 katsojaa. Öljymiehet johdatti lähelle mestaruutta kapteeni Justus Kainulainen, joka kokosi ottelusta tehopisteet 4+1.

– Hyvä johtoasema ja vahvaa peliä melkein puolitoista erää. Viimeinen erä oli meiltä heikko, Kainulainen ruoti.

Kuudes loppuottelu pelataan lauantaina keskiviikon tavoin Helsingissä jäähallissa, vaikka Classic toimiikin kotijoukkueena. Mikäli ratkaisu vaatii seitsemännen finaalin, niin se olisi vuorossa sunnuntaina Hakametsän jäähallissa.

– Olisihan se kiva, jos lauantaina ratkeaisi. Mutta meidän pitää parantaa tosi paljon, jos halutaan yhtään mitään, Kainulainen aprikoi.

Runkosarjassa Oilers hävisi kaikki kolme kohtaamista Classicille. Finaalisarjan tamperelaiset aloittivat kahdella peräkkäisellä voitolla, 5–4 ja 4–3. Nyt Oilers on yltänyt kolmasti putkeen voittoon: 6–5, 8–5 sekä 8–6.

– Kokonaisuus rakentuu pienistä jutuista. Nyt on ollut tiukkoja – maalin pelejä – nämä kolme viimeistä, Kainulainen puntaroi.

Öljyisen liukas alku

Alku sujui Oilersilta liukkaasti kuin rasvattu salama. Molemmista osumista vastasi veljestandem Justus Kainulainen–Rasmus Kainulainen.

Kapteeni Kainulainen iski avausosuman jo seitsemän sekunnin kohdalla, kun Classicin puolustajalta ja varakipparilta Eemeli Aholalta karvattiin pallo. Rasmus sai ensin sauman viimeistelyyn Lassi Torisevan vartioiman maalin edustalla.

Karku tuplaantui, kun Classicin Toni Salmisen vartiointi jäi vajaaksi. Rasmus Karjalainen syötti laidasta keskikaistalle. Pallo livahti Salmisen lavan vieritse Justus Kainulaiselle, joka täräytti pallon Torisevan taakse.

Espoolaisten osakkeet mestaruustaistoissa nousivat 26. minuutilla, kun Aaro Astala päätti ylivoiman rystynostoon: 3–0. Astala iski toistamiseen erän puolivälin kynnyksellä ja vei isännät jo neljän maalin päähän.

– Oilersilla ei tule olemaan helppoa sarjan katkaisu – tullaan laittamaan kaikki likoon lauantaina, Classicin Nico Salo lupasi.