Conlogille merkittävä kauppa – Ruotsi tilaa oululaiselta yritykseltä taktisia viestiasemalaitesuojia 20 miljoonalla eurolla

Conlogille merkittävä kauppa – Ruotsi tilaa oululaiselta yritykseltä taktisia viestiasemalaitesuojia 20 miljoonalla eurolla

Conlogin Ruotsista saaman tilauksen tuotantotyöt painottuvat Ouluun Ylikiimingin tehtaalle.

Conlogin Ruotsista saaman tilauksen tuotantotyöt painottuvat Ouluun Ylikiimingin tehtaalle.

Kuva: Jarmo Kontiainen

Ruotsin puolustusmateriaalihallinto tilaa oululaiselta Conlog Oy:ltä taktisia mastollisia viestiasemalaitesuojia. Sopimuksen arvo optioineen on noin 20 miljoonaa euroa. Toimitukset alkavat vuonna 2024 ja jatkuvat vuoden 2025 loppuun saakka

Tilauksen tuotantotyöt painottuvat Ouluun Ylikiimingin tehtaalle ja mastojen osalta Conlogin tytäryritykseen SK-Liftiin Pirkkalaan.

Tilauksen työllistävä vaikutus on yli 30 henkilötyövuotta.

Conlog suunnittelee, valmistaa ja toimittaa puolustusvoimille, Natolle ja sen liittolaisille nykyaikaisia, eri olosuhteissa toimivia turvallisuusratkaisuja, järjestelmäalustoja ja laitesuojia sekä kattavia elinkaari- ja ylläpitopalveluja.

Conlogin laitesuojia on käytössä Suomen lisäksi pohjoismaissa ja muun muassa suomalaisten rauhanturvaajien eri operaatioissa sekä myös Etelänapamantereella.

Conlog Oy on ollut vuodesta 2018 lähtien osa ruotsalaista System Engineering Solutions 37 AB:tä. Conlogin muita toimipaikkoja ovat Tampere, Pirkkala ja Rautalampi.

Conlog työllistää toimipisteissään tällä hetkellä yli 80 henkilöä.

Conlog sai puolustusvoimilta vuoden 2022 lopulla kaksi merkittävää tilausta, joiden yhteisarvo on optioineen noin 50 miljoonaa euroa. Nämä toimitukset ajoittuvat vuosille 2023–25.

Conlogin liikuteltavat viestiasemat tarjoavat käyttäjilleen heidän vaatimansa suojan eri olosuhteisiin, kuten ballistien tai suojauksen elektromagneettista pulssia vastaan. Conlogin toimittamat ratkaisut mahdollistavat viestijärjestelmien toiminnan ja tehokkaat operaatiot vaativissa olosuhteissa.

Conlogin laitesuojat voidaan varustaa omaan tuotantoon kuuluvalla hydraulisella mastojärjestelmällä, joka nostaa antennit muutamassa minuutissa yli 24 metrin korkeuteen.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *