EM-kisojen suosikin asema vahvistui, Hurske viilasi SE-ajastaan kaksi sekunnin sadasosaa

Reetta Hurske on parantanut sisäratojen Suomen ennätystä useita kertoja tänä talvena. Kuva vuodelta 2019.

Kuva: SRDJAN SUKI SRDJAN SUKI

Reetta Hurske on juossut 60 metrin aitajuoksussa uuden Suomen ennätyksen 7,79. Hurske kellotti ennätysajan Madridin hallikilpailuissa Espanjassa. Vahvan lähdön saanut Hurske oli lajinsa nopein.

Kisajärjestäjät näyttivät Hurskeen voittoajaksi ensin 7,77, mutta virallisissa tuloksissa se on kaksi sekunnin sadasosaa tuota huonompi.

Madridin kilpailu osoitti kuitenkin, että hyvän hallikauden juossut Hurske on lajinsa voittajasuosikkeja maaliskuun alussa sisäratojen EM-kilpailuissa Istanbulissa.

Hurskeen nimissä ollut entinen 60 metrin aitajuoksun SE oli 7,81, jonka hän juoksi Puolan Torunissa 8. helmikuuta.

Madridin alkuerissä Hurske juoksi ajan 7,82, jolla voitti eränsä. Toisessa alkuerässä Lotta Harala oli viides ajalla 8,14.

Miesten 60 metrin aitajuoksussa Elmo Lakka oli alkuerässään neljäs ajallaan 7,73 ja karsiutui loppukilpailusta. Finaalin voitti Yhdysvaltain Daniel Roberts ajalla 7,39.