Kansanedustaja Wille Rydmania vastaan ei nosteta syytteitä, kertoo Syyttäjälaitos

Kansanedustaja Wille Rydmania vastaan ei nosteta syytteitä, kertoo Syyttäjälaitos

Syyttäjät katsovat, että poliisin esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä Rydmania rikoksesta.

Syyttäjät katsovat, että poliisin esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä Rydmania rikoksesta.

Syyttäjät eivät aio nostaa syytteitä kansanedustaja Wille Rydmania vastaan, kertoo Syyttäjälaitos. Rydmanin epäiltiin syyllistyneen raiskausrikokseen keväällä 2015.

Syyttäjät katsovat, että poliisin esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä Rydmania rikoksesta. Syyttäjät tekivät asiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

Rydman on itse koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Syyttämättäjättämispäätöstä Rydman kommentoi sosiaalisessa mediassa kertomalla syyttäjien päätöksen olleen odotettu.

– Asia on siis tätä myöten loppuun käsitelty. — Minua ei siis tämän myötä epäillä enää yhtään mistään, kirjoittaa Rydman julkaisemassaan somepäivityksessä.

Keskusrikospoliisi (KRP) teki asiassa esitutkinnan ja saattoi sen syyttäjille syyteharkintaan, sillä KRP:n mukaan oli syytä epäillä, että Rydman olisi syyllistynyt raiskausrikokseen.

Rydman ei vielä kommentoi vaaleja

Tämän vuoden kesäkuussa Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Lehden mukaan Rydman näyttää toistuvasti hakeutuneen alaikäisten tyttöjen seuraan. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan.

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä HS:n jutun jälkeen. Eduskuntaryhmä oli katsonut, ettei Rydman nauti ryhmän luottamusta.

Rydman perusti heinäkuussa oman eduskuntaryhmän. Ryhmän nimi on ”Eduskuntaryhmä Wille Rydman (wr.)”.

Syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen Rydman ei vielä kommentoinut STT:lle kevään vaaleja eikä sitä, aikooko hän palata kokoomuksen ryhmään.

Esiselvitys jo vuonna 2020

HS:n jutun jälkeen heinäkuussa KRP kertoi käynnistäneensä esitutkinnan seksuaalirikoksesta, koska se oli saanut uusia tietoja ja kuullut sellaisia henkilöitä, joita ei kuultu Rydmaniin liittyvässä aiemmassa esiselvityksessä.

KRP:n mukaan esitutkinta aloitettiin, koska poliisi oli saanut uusia tietoja ja kuullut sellaisia henkilöitä, joita ei kuultu epäiltyyn liittyvässä aiemmassa, vuonna 2020 tehdyssä esiselvityksessä. KRP teki jo vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin toiminnasta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei poliisin mukaan tuolloin ylittynyt.

HS:n jutusta tutkinta

Rydman teki heinäkuussa tutkintapyynnön HS:n jutusta. Asiasta on esitutkinta Helsingin poliisissa nimikkeillä törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen.

Rydman on kutsunut artikkelia ”syvästi leimaavaksi”. Hänen mukaansa lehden toimittajille on lukuisin todistein osoitettu, ettei jutun narratiivi ole tosi. HS:n silloinen päätoimittaja Anu Ubaud sanoi STT:lle, että juttu oli huolellisesti tehty ja siinä kuvatut asiat ja tapaukset paikkansa pitäviä.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n suurin omistaja.

Päivitetty kauttaaltaan klo 12.06.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *