Kärppien katastrofikausi on ohi – KooKoo nöyryytti pikkupetoja Raksilassa

Kärppien liigakausi on ohi. Kouvolan KooKoo murskasi Kärpät pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa maalein 0-5.

Voittonsa myötä KooKoo eteni puolivälieriin Tapparaa vastaan. Kärpät pääsee loman viettoon ja jälkipyykin pesuun tämän vuosituhannen suurimpaan pettymykseen päättyneen kauden jälkeen.

1. erä

Ottelun avauserä oli Kärppien kannalta karmea, vaikka oululaiset hallitsivatkin kenttätapahtumia alussa. Ensimmäiset viisi minuuttia peli pyöri vieraiden päässä, mutta Kärpät ei saanut tulosta tauluun.

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen KooKoon Leevi Aaltonen sai pelivälineen maaliin, mutta tuomari oli viheltänyt pelin turhaan poikki ennen sitä. Raitapaita nosti käden korvalle ja meni toimitsija-aitioon miettimään, miten selvitä kuiville kinkkisestä tilanteesta. Lopulta maali hylättiin potkumaalina.

-

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Erän maalit KooKoo kuitenkin teki. Ensin Charle-Eduardo D’Astous viimeisteli 1-0 ja vajaat pari minuuttia myöhemmin asialla oli Juho Rautanen.

KooKoon toisen takaiskun jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäki kokosi joukkonsa vaihtoaitiossa ja piti pienen tsemppipuheen.

2. erä

Kärpät sai pientä pyöritystä toisen erän alussa. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Kärpät pääsi ylivoimalle, mutta maalinteossa onnistui KooKoo alivoimalla.

Kärppien ruotsalaispuolustaja David Rundblad hukkasi kiekon oman maalin takana KooKoon Heikki Liedekselle, joka syötti saman tien maalin eteen Miska Siitoselle. Sen jälkeen kiekko kaivettiin Blomqvistin selän takaa ja Rundblad lähti käsiään levitellen vaihtoaitioon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Axel Ottoson vei vieraat jo neljän maalin karkumatkalle. Neljännen maalin jälkeen oululaisten maalille vaihdettiin Niclas Westerholm.

Kookoolla riitti riemuittavaa torstaina.

3. erä

Päätöserä oli pelkkä muodollisuus. Molemmat joukkueet tiesivät, että peli on jo pelattu. Raksilasta poistui toisella erätauolla todella paljon katsojia.

Kärppien kannattajakulmauksessa kuitenkin laulu raikasi loppuun saakka.

Kärppien kauden viimeisen pelin loppunumerot kirjattiin oululaisittain tylyin lukemin 0-5.

Kärppien kausi on ohi. Oululaiset palaavat kaukaloon seuraavan kerran syksyllä.