Näkökulma: Yksityisviestien julkaisemisessa on ongelmansa, vaikka poliitikkojen ihmiskuvalla onkin merkitystä heidän toimintaansa arvioidessa

Näkökulma: Yksityisviestien julkaisemisessa on ongelmansa, vaikka poliitikkojen ihmiskuvalla onkin merkitystä heidän toimintaansa arvioidessa

Jo hetken näytti siltä, että hallituksen kakkospuolueen perussuomalaisten poliitikkojen kirjoituksista ja natsisympatioista aiheutuneet kohut ovat laantuneet.

Torstaina valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän puolusti 15 vuoden takaisia kirjoituksiaan sekä kritisoi kansalaisia ja mediaa väärinymmärtämisestä.

Saman päivän iltana Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin elinkeinoministeriksi Vilhelm Junnilan (ps.) eron jälkeen nimitetyn Wille Rydmanin (ps.) entisen parisuhteen yksityisviesteistä.

Kohu rasismista leimahti uudelleen, varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Toimittajat eivät tekisi työtään, jos vallankäyttäjien tekemisiä ja sanomisia ei julkaistaisi kansalaisten arvioitavaksi. Täysin ongelmatonta yksityisviestien julkaiseminen ei silti ole.

Poliitikkojen yksityisviestejä on ruodittu julkisesti ennenkin

On huomattava, että yksityiselämän suoja on yksi Suomen perusoikeuksista.

Siitä on olemassa kuitenkin poikkeuksia.

Laki sanoo yksityiselämää koskevasta tiedosta näin:

Kuitenkin, jos yksityiselämää koskeva tieto koskee politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa toimivaa henkilöä ja tieto voi olla merkityksellinen arvioidessa tehtävässä toimimista, ei tiedon levittämistä pidetä yksityiselämää loukkaavana, mikäli asia on yhteiskunnallisesti merkittävä.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *