Oululainen Veera Kivirinta jäi kärjestä ja ui kahdeksanneksi rintauinnin MM-finaalissa

Veera Kivirinta jäi MM-finaalissa kahdeksanneksi. Arkistokuva.

Kuva: Tibor Illyes

Oululaislähtöinen Veera Kivirinta on uinut kahdeksanneksi lyhyen radan MM-kilpailujen naisten 50 metrin finaalissa Australiassa. Kivirinta kellotti Melbournen finaalissa ajan 29,84 ja jäi finaalissa viimeiseksi.

Finaalissa Kivirinta pääsi lähes samoihin aikoihin kuin lauantaina, mutta oli selvästi finaalin altavastaaja. Kivirinta jäi seitsemännestä sijasta 0,36 sekuntia.

Matkan alkuerissä eilen Kivirinta ui ennätyksensä 29,72 ja jatkoi välierissä aikaan 29,80.

Matkan mestaruuden voitti ME-nainen, Liettuan Ruta Meilutyte ajalla 28,50. Eilen hän ui 25 metrin altaassa ME:n 28,37 välierässä. Hopealle ylsi Etelä-Afrikan Lara van Niekerk ajalla 29,09 ja pronssille Yhdysvaltain Lilly King ajalla 29,11.

Kivirinnan lisäksi Melbournen MM-altaassa finaaliin ylsi suomalaisista Laura Lahtinen, joka oli aiemmin viikolla kahdeksas naisten 200 metrin perhosuinnissa.

Reissu alkoi painaa Brännkärriä

Suomen Ronny Brännkärr ui ennätyksensä miesten 200 metrin vapaauinnissa. Brännkärr päätti MM-kilpailunsa ajalla 1.45,42.

– Kyllä tuossa huomasi, että alkavat kisat ja tämä reissu jo vähän painaa. Ihan kiva oli silti lopettaa enkkaan, Brännkärr kertoi Uimaliiton äänitteessä.

Kemin Työväen Uimareita edustava Brännkärr jäi alkuerissä 26. sijalle ja karsiutui jatkosta. Alkuerien nopein uimari oli Britannian Tom Dean, joka kellotti ajan 1.40,98.

Brännkärr kilpaili Melbournessa kolmessa lajissa ja teki kaikissa ennätyksensä. Rupeama alkoi 200 metrin sekauinnilla, jatkui Suomen ennätyksen tuoneella 100 metrin sekauinnilla ja päättyi sunnuntaina 200 metrin vapaauintiin.

– Olen ollut kisoissa hyvässä kunnossa. Ihan jees, Brännkärr sanoi.

Laura Lahtisen oli myös määrä uida 200 metrin vapaauinnin alkuerissä, mutta Uimaliitto tiedotti Twitterissä hieman ennen kisaa, ettei Lahtinen starttaa. Lahtiselle kertyi MM-altaassa startteja lähes joka päivälle.