Reetta Hurske odotetusti 100 metrin aitojen Suomen mestariksi, Kuivasjärven Auran Sonja Stångin urakka päättyi alkueriin

Reetta Hurske paineli odotetusti naisten 100 metrin aitojen SM-kultaan, kun Suomen ennätysnainen pysäytti Lahdessa kellot aikaan 12,85. Hurskeen kovimmaksi haastajaksi ennakoitu Lotta Harala pinkoi hopealle ajalla 12,94. Nooralotta Neziri (13,19) pokkasi pronssia.

Kuivasjärven Auran Sonja Stång jäi alkueränsä viidenneksi ajalla 14,03 eikä selviytynyt loppukilpailuun.

– On kaikkien etu, että kotimaassakin on kilpailua, ettei aina tarvitse lähteä ulkomaille. Hieno homma, kun kahden kärki juoksi alle 13 sekunnin, Hurske sanoi Ylen haastattelussa.

Viljami Kaasalainen puolestaan oli oivassa vauhdissa miesten 400 metrillä, kun Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juoksija nappasi lauantaina Suomen mestaruuden uudella ennätyksellään 46,23.

Yhdeksän sadasosan ennätysparannus oli kova suoritus, sillä kisa juostiin armottomassa kaatosateessa. Asseri Välimäki ylsi hopealle (46,93) ja Konsta Alatupa pronssille (47,41).

Naisten 400 metrin kultamitali meni odotetusti Mette Baasille.