Sebastian Aho karkasi alivoimalla maalintekoon – 200 maalin raja meni rikki NHL:ssä

Oulusta kotoisin oleva Sebastian Aho on tehnyt NHL:ssä 200 maalia. Arkistokuva.

Kuva: Hurricanes

Sebastian Aho ylsi kymmenentenä suomalaispelaajana 200 osumaan jääkiekon NHL:ssä. Aho, 25, viimeisteli juhlamaalinsa alivoimalla ajassa 8.46, kun hän karkasi läpiajoon napattuaan kiekon Dallas Starsin ylivoimakokoonpanolta. Ottelun avausmaali syntyi rystynostolla.

– Aho on avojäällä dynaaminen ja osaa lukea peliä. Hän joutuu yleensä pelaamaan puolustukseen keskittyvää vastustajan ketjua vastaan, mutta on silti vahva, arvioi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour Ahoa NHL:lle.

Ottelussa esiintyi peräti yhdeksän suomalaista: viisi kotijoukkue Dallasissa ja neljä Carolinassa. Hurricanes kukisti Starsin 3–2 jatkoajalla.

Hurricanesin nettisivujen mukaan vuoden 2015 varaustilaisuuden pelaajista Aho on kolmas 200 maalin yltänyt pelaaja. Häntä ennen samana vuonna varatuista pelaajista rajapyykin saavuttivat Edmontonin Connor McDavid ja Winnipegin Kyle Connor.

Aho tarvitsi 200 runkosarjamaaliin 485 ottelua. Aho on pelannut Carolinassa kaudesta 2016–2017. Tällä kaudella hän on tehnyt 18 maalia.

QuantHockeyn tilastojen mukaan vähintään 200 maaliin on ennen Ahoa yltänyt yhdeksän suomalaista, nykypelaajista vain Floridan Aleksander Barkov.

Juuri Ahon edellä suomalaistilastossa ovat Ilkka Sinisalo 204 osumallaan ja Mikko Koivu 206 osumallaan, joten Aho noussee tämän kauden aikana heidän edelleen. Suomalaisten tilastoykkönen on Teemu Selänne 684 runkosarjamaalillaan NHL:ssä.

Raanta piti nollan torjuntavuorollaan

Toisen erän alussa Carolinan maalille vaihdettu ja yli 40 minuuttia sitä vahtinut Antti Raanta torjui 15 kertaa eikä päästänyt yhtään kiekkoa selkänsä taakse. Raanta korvasi maalilla vastikään loukkaantumisesta toipuneen Frederik Andersenin, joka sai NHL:n mukaan nyt ylävartalovamman.

– On aina vähän erikoista tulla jäälle kesken ottelun, mutta ehdin keskittyä ja valmistautua erätauon aikana, Raanta kommentoi.