Veera Mattila juoksi nuorten EM-yleisurheilussa 800 metrin yllätyshopeaa, Jessica Kähärälle pronssia kolmiloikassa

Jessica Kähärä ponnisti nuorten EM-pronssille tuloksella 13,59. Arkistokuva.

Kuva: Tapio Nevalainen/SUL

Veera Mattila juoksi naisten 800 metrillä yllätyshopeaa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Espoossa. Vammalan seudun Voimaa edustava Mattila paransi finaalissa ennätystään 0,41 sekunnilla ja pysäytti kellon tulokseen 2.03,14.

Mattilan edelle ylsi vain Espanjan Daniela Garcia, jonka voittoaika oli 2.02,96. Kreikkalainen pronssimitalisti Georgia-Maria Despollari jäi Mattilasta sekunnin.

Mattilan tämän kauden tilastoaika oli finaalijuoksijoista kuudenneksi paras.

Jessica Kähärä saavutti naisten kolmiloikassa pronssia. Kähärä tarrasi kiinni pronssiseen mitaliin viidennellä kierroksella, kun Mikkelin Kilpa-Veikkojen urheilija venytti tuloksen 13,59.

Kähärällä oli finaalissa mitaliodotuksia, sillä hän oli finaalijoukon tilastokolmonen tämän kauden ennätyksellään 13,87. Espanjalainen tilastokärki Maria Vicente otti kultaa tuloksella 14,21, Ruotsin Maja Åskag loikki hopealle tuloksella 13,76.

Kähärän mitali on Suomelle päivän kolmas ja kaikkiaan kisojen viides.