Eduskunnasta: Nyt äänestetään suunta uudelle Euroopalle

Eduskunnasta: Nyt äänestetään suunta uudelle Euroopalle


-

Uuden Euroopan suunta ratkeaa tulevalla EU:n kaudella. Pitkään on hiihdetty jo latua, jossa nettomaksajat maksavat kiltisti suuren osan jäsenmaksuista ja komissio erkanee yhä kauemmaksi eurooppalaisten ihmisten arjen realiteeteista.

Mikä on, tämä alemmuuden tunne, kaikkien muiden maiden maksujen maksajaksi suostuminen? Mikä on hiljaisuus, kun suomalaista veronmaksajaa tulisi puolustaa EU:n salongeissa? Mikä on, kun Suomen metsiä halutaan tarkkailla satelliiteilla? Ja kirjata ylös EU:n käyttöön niistä tiedot? Mikä on, kun maailman parasta vettä juodaan tässä maassa, mutta EU haluaa, että remontoimme juomavesiputket miljardeilla? Mikä on, kun suomalaisen viljelijän tulee sitoa ennemminkin hiiltä, kuin tuottaa ruokaa? Mikä se on kun keisarilla ei ole vaatteita?

Se on yhteisvelkaa, tulonsiirtoja, metsien monitorointi-asetusta ja juomavesidirektiivi. Se on ennen kaikkea tyhmyyttä. Ja sen on loputtava. On keskityttävä isompiin kysymyksiin ja sodan lopettamiseen.

Suomi ei yksin Euroopan suuntaa voi muuttaa. Meidän on saatava parlamenttiin aktiiviset mepit, jotka viisaasti ja tarmokkaasti ajavat suomalaisten asiaa, sekä etsivät liittolaisia unionista. Perussuomalaiset varoittivat jo viime eduskuntakaudella muita puolueita tukipaketin vaaroista ja äänestivät yhteisvelkaa vastaan. EU:n on nyt viimeistään palattava kunnioittamaan sen omaa perussopimusta ja no bail out -periaatetta. Edellistä tukipakettia perusteltiin koronalla. Nyt tiedetään, että rahaa on valunut Italian rikollisille ja talojen ikkunaremontteihin.

Myös toissijaisuusperiaatetta ja läheisyysperiaatetta on kunnioitettava. Asiat tulee päättää mahdollisimman lähellä ihmistä. EU:n on lopetettava kansallisen lainsäädännön varpaille astuminen. Suomen metsien monitoroiminen ei kuulu EU:lle.

EU:n vahvuus on olla läntinen arvoyhteisö. Koko Euroopan sivistys, demokratia ja kulttuurit ovat rakentuneet yhteisestä eurooppalaisten arvojen historiasta. Historian näkökulmasta voidaan sanoa, että EU on rakennettu hellenistisen sivistyksen, roomalaisen oikeuskäytännön ja kristinuskon perinnölle.

Toukokuussa 1950 Ranskan pääministerin Robert Schumanin antamasta julistuksesta muodostui lähtökohta rauhanomaisen Euroopan rakentamiselle. Kysymys on pysyvämmästä rakenteesta ja periaatteesta. Koko Euroopan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että perusarvoiksi määritellyt arvot; ihmisarvo, ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio ovat jatkossakin syvimmät toimintaa ohjaavat arvot.

Tämän vuoksi Euroopan kohtalon kysymys on ratkaista valtava paine maahanmuuton osalta. Minä haluan nähdä vahvan Euroopan, joka pitää sisällään vahvoja, itsenäisiä valtioita ja omaleimaisia kulttuureita. Eurooppa ei ole mikään kulttuurien sulatusuuni.

”Eurooppa ei ole mikään kulttuurien sulatusuuni.”

Vain äänestämällä voit muuttaa EU:n suuntaa Myös toissijaisuusperiaatetta ja läheisyysperiaatetta on kunnioitettava. Asiat tulee päättää mahdollisimman lähellä ihmistä. EU:n on lopetettava kansallisen lainsäädännön varpaille astuminen. Suomen metsien monitoroiminen ei kuulu EU:lle.

Sara Seppänen (ps.)Lapin kansanedustajat kirjoittavat Eduskunnasta-kolumneja vuoroviikoin Uuteen Rovaniemeen.

Sara Seppänen (ps.)Lapin kansanedustajat kirjoittavat palstalle vuoroviikoin.

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *