Italia nöyryytti Helmareita EM-karsintojen päätteeksi kotikentällään, Suomi valmistautuu jatkokarsintoihin

Ria Ölingillä oli paikkansa, mutta Suomi jäi maaleitta tiistai-iltana.

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue joutuu jännittämään EM-kisapaikan kohtaloa myöhemmin loppuvuodesta pelattaviin jatkokarsintoihin.

A1-karsintalohkon päätöskierroksen ottelua tiistaina Bolzanossa emännöinyt Italia murskasi Helmarit 4–0 ja otti lohkossa ykkösjoukkueena suoran jatkopaikan.

– Ei ollut meidän päivä. Ei päästy koko pelin aikana kunnolla mukaan, Suomen kokenut puolustaja Natalia Kuikka kertoi Ylelle.

EM-lopputurnaus pelataan Sveitsissä ensi vuoden heinäkuussa. Jatkokarsinnat kisoihin alkavat ensi syksynä. Jatkokarsintojen arvonnat pidetään perjantaina.

Alun hyvä ote kirposi

Viime huhtikuussa Helmarit venyi Italiaa vastaan Helsingissä tappiotilanteesta 2–1-kotivoittoon. Keväinen voitto oli laastaria Suomelle, joka oli hävinnyt Norjalle karsinta-avauksessaan tyrmäävästi 0–4.

Kesän aiemmissa EM-karsintapeleissä Hollantia ja Norjaa vastaan Helmarit joutui kummassakin kohtaamisessa 0–1-tappiolle mutta nousi tasapeleihin. Bolzanossa kiri jäi piippuun.

Tiistain ottelu olisi voinut saada toisen suunnan, jos Ria Öling olisi onnistunut ensimmäisen puoliajan 5. minuutin maalipaikassaan. Öling sai pallon Italian puolustusalueella kuin varkain ja laukoi aikailematta oikeasta etukulmasta sivuverkkoon.

Koiviston lyhyt visiitti kentällä

Helmareille ikävä takaisku oli puolustaja Emma Koiviston lyhyeksi jäänyt karsintaottelu. Perjantaina Norjaa vastaan karsinnoissa Suomen 1–1-tasoitusosuman Turussa laukonut Koivisto joutui Bolzanossa tulemaan vaihtoon jo ensimmäisellä puoliajalla.

Perjantain Norja-peliä seuranneet muistavat, kuinka kaiken itsestään irti ottanut Koivisto pysyi ottelun loppuvihellyksen aikana tuskin jaloillaan.

Etelä-Tirolin pääkaupungissa Bolzanossa oli tiistaina hiostavan kuumaa. Iltakuudelta lämpömittari Stadio Drusolla näytti yli 30:tä astetta.