Eräs huijarien usein käyttämä ”valuutta” ovat Googlen sovelluskaupan lahjakortit. Huijausten kohteet ostavat lahjakortteja ja luovuttavat niiden käyttötiedot huijareille, jotka muuntavat ne takaisin rahaksi.
Google saa käytettävien lahjakorttien arvosta tietyn osuuden, joka vaihtelee 15–30 prosentin välillä. Näin lahjakorteilla tapahtuva verkkorikollisuus hyödyttää epäsuoraan myös Googlea.
Ars Technica uutisoi kuitenkin, että Googlella ei viimeaikaisen oikeusjutun mukaan ole mitään velvollisuutta korvata huijauksen kohteeksi joutuneiden ihmisten menetyksiä.
Oikeusjutun toisena osapuolena oli Yhdysvaltain Indianan osavaltiossa asuva nainen nimeltä Judy May. Häntä huijattiin vuonna 2021 tarjouksella olemattomasta valtion tukirahasta. Hän osti ”toimituskuluihin” Googlen lahjakortteja tuhannella dollarilla ja luovutti korttien tunnuskoodit huijarille.
May tajusi jälkeenpäin tulleensa huijatuksi ja vaati Googlelta asiasta korvauksia, mutta yhtiö kieltäytyi. May haastoi Googlen oikeuteen ja esitti, että ei olisi langennut huijaukseen, jos Googlen lahjakorteissa olisi ollut varoitus lahjakorttihuijausten olemassaolosta.
Tuomari Beth Freeman asettui tapauksessa Googlen puolelle. Vaikka May ilmoitti huijauksesta Googlelle, yhtiöllä ei Freemanin mukaan ollut vastuuta selvittää Mayn ilmoitusta.
Google lainasi oikeusjutussa lisäksi Walmart– ja Target-vähittäiskauppaketjujen lahjakorttien käyttöehtoja, joissa sanotaan, etteivät ketjut myönnä niiden käyttäjille korvauksia. Maylle ei siis Googlen mukaan olisi pitänyt olla yllätys, ettei myöskään Google tee niin.
Lahjakortteihin ladataan vuosittain Yhdysvalloissa noin 550 miljardia dollaria, The Conversation uutisoi elokuussa. Sen lainaaman analyytikko Jordan Hirschfieldin mukaan noin 1–5 prosenttia myydyistä lahjakorteista liittyy huijauksiin, eli niillä huijataan maassa vuosittain ehkä jopa 27,5 miljardia dollaria vuodessa.